İstanbul Rami’deki Uzel Makine fabrikasının önünde 39 gündür çadır kuran işçilerin hak arama mücadelesi devam ettiği sürede Uzel Makine’nin sahiplerinden Önder Uzel kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) Başkanlık Kurulu üyesi, Uluslararası Taşımacılık Enternasyonali (TUI Transport) Genel Sekreteri ve DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ifade verdi.

“UZEL İŞÇİLERİ HAKLARINI ALANA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Nakliyat İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “Uzel Makine İşçileri üyesi bulundukları sarı sendika Türk Metal’inde ihaneti sonucunda sahipsiz kalanınca Nakliyat İş olarak işçi sınıfına olan sorumluluğumuz gereği işkolumuzda olmamasına rağmen sahip çıktık ve Uzel işçileri haklarını alıncaya kadarda sahip çıkacağız” ifadelerine yer verildi.

“İŞÇİLERİN HAKLARINI ÖDEMEMEK İÇİN MAHKEMEDE ELİNDEN GELENİ YAPMIŞTIR”

Açıklamanın devamında, “13 yıldır işçilerin yasal haklarını ödemeyen Uzel ailesi bununla da yetinmeyip işçilerin alacaklarını ödememek için Uzel Makinanın arazisini yok pahasına hileli bir şekilde satılması için elinden geleni yapmıştır. Bu süreçte Uzel işçileri 23 aydır sendikamız öncülüğünde mücadele ediyorlar ve 39 günden beride işyerinin önünde kurdukları direniş çadırı ile gece gündüz 24 saat direnişlerini devam ettiriyorlar. Uzel’in sahiplerinden Önder Uzel gasp edilen işçilerin haklarını ödemek yerine ödememek için mahkeme süreçlerinde elinden gelen her şeyi yapmıştır. Buda yetmezmiş gibi Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun yaptığı konuşmalarda kendisine hakaret ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

PATRON SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU, SENDİKA BAŞKANI İFADE VERDİ

Önder Uzel, Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun, “Hangi ihanetin, hangi alçaklığın karşılığı bu davadan feragat ettin Önder Uzel” sözlerini söylediğini iddia ederek kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından Ali Rıza Küçükosmanoğlu ifadeye çağrıldı. Küçükosmanoğlu, Nakliyat İş Sendikası Avukatı Ayhan Erkan ile birlikte bugün Beyazıt Karakolu’na giderek ifade verdi. Karakola ifade vermesinin ardından Küçükosmanoğlu, Uzel Makine direniş çadırına gitti.

“DAVAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Sendika’dan yapılan açıklamada, “Doğruyla Savaşan Yenilir” sözü bir kez daha bu mücadelemizde doğrulanacaktır. Bu şikâyetin de sonuçlarına katlanacağız. Çünkü bizler çıktığımız bu yolda haklı olduğumuzu biliyoruz ve bu haklılığımızı kazanıncaya kadar savunmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun davamızdan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

“DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDA KARARLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamanın devamında, “İşçilerin gasp ettikleri haklarını ödemek yerine bu tür davalarla, şikâyetlerle, gözaltılarla bizleri yıldıramazlar. Başta Genel Başkanımız olmak üzere yöneticilerimiz hakkında işverenlerin şikâyeti nedeni ile açılan birçok ceza ve tazminat davaları bulunmaktadır. Ne bu davalarınız, ne şikâyetleriniz bizleri mücadelemizden döndüremeyecektir tam tersine doğru bildiğimiz yolda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

“HİÇBİR GÜÇ YILDIRAMAZ!”

Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’na karşı suç duyurusu yapılmasına karşı HKP’de açıklama yaptı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP)’den yapılan açıklamada, “Parababalarına ve onların sömürü düzenine karşı mücadele eden Nakliyat-İş Sendikası’nı, yiğitçe mücadele eden Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nu ve sendika yöneticilerini hiçbir güç yıldıramaz! Zafer direnen işçilerin olacak!” ifadelerine yer verildi.