Türkiye’nin en çok tanınan ekonomistlerinden olan Atilla Yeşilada geçtiğimiz gün Goldman Sachs tarafından piyasalara yayılan Türk Lirası dolar analizini yorumladı.

Kamakshya Trivedi ve Caesar Maasry gibi önemli stratejistleri bünyesinde bulunduran Goldman Sach geçtiğimz gün yatırımcılarına Türk Lirası'nda uzun pozisyon açmaları konusunda yatırım tavsiyesi verdi. Atilla Yeşilada Goldman Sach bu tavsiyesi hakkında düşüncelerini paylaştı.

DOLAR KURU 7 TL’NİN ALTINA İNMEZ

Dr Artunç Kocabalkan’ın youtube kanalında konuk Atilla Yeşilada Goldman Sach’ın dolar/TL raporu üzerine konuşurken dolar kurunun 7 TL’nin altına gitmeyeceğini öne sürdü.

Atilla Yeşilada dolar kurunun Türkiye 3 nedenle 7 TL’nin altına gitmeyeceğini öne sürerken şunları söyledi:

Dolar kuru nereye kadar düşer dersen 7 TL’nin altına pek düşmez. 3 neden dolayı düşmez. Bir dozu yavaşlasa da yerleşiklerin dolar talebini bitirmek imkansız. Bu enflasyon tartışmaları sürdüğü sürece imkansız. İkincisi Lütfi Elvan’ın konuşmalarından anladığım kadarıyla Merkez Bankası daha fazla faiz artırımı yapmayı planlamıyor. Onun yerine maliye politikasıyla bir takım adımlarla enflasyonla mücadele edecek. Üçüncüsü zaten dolar kuru 7 TL’ye yaklaşırsa TCMB dolar alıp rezerv toplamaya başlar. Dolar endeksi çok fazla değer kaybeder onu bilemem ama ben şuanda mart ayına kadar şuandaki dolar endeksiyle dolar/TL 7.00 – 7.10 arasında bir yere oturabileceğini düşünüyorum