Türkiye’de elindeki parayla yatırım yapmak isteyen vatandaşa ekonomist Kaan Sarıaydın’dan dikkat çekici tavsiyeler geldi. Sarıaydın dolar yerine altın ve toprak yatırımı yapmanın önemine değindi.

Son günler para piyasalarında oldukça sert hareketler gözlemleniyor. ABD’den gelen faiz haberleri dolar endeksini yükseltirken Türkiye’de de dolar kuru bu ölçüde yükseliş hareketlerine başladı. Gram altın ise dolar kuruna bağlı bir şekilde yükselirken ons altındaki düşüş nedeniyle yeteri kadar hızlı yükselmediği gözlemlendi. Vatandaş ise bu fiyat hareketleri karşısında ne yapacağını şaşırken Stratejist ve ekonomist Kaan Sarıaydın’dan dikkat çekici analizler geldi.

Kaan Sarıaydın katıldığı bir televizyon programında altın fiyatlarının alım için uygun olduğunu söylerken toprak yatırımı yapmak isteyen vatandaşlarıda acele etmeleri konusunda uyardı.

Kaan Sarıaydın konuşmasında şunlar söyledi:

EN BÜYÜK YATIRIM TOPRAK

Yatırım aracı nedir? Altın, dolar, gümüş dedik ama yatırım aracı topraktır. İç Anadolu’dan ve Doğu Anadolu’dan metropollere gelen gençler bir an önce geldikleri yerlere geri dönsünler. Metropollerde sürünmeyin, gidin toprağınıza sahip çıkın. En büyük yatırım toprak ve bunun için de son şans artık. Türk yolu açıldı, hazır olun. Kripto para yatırım değil. O yatırım değil o tuzağa düşmek. Altını şu an satıyorlar değil mi? E alma vakti geldi artık. Burası uçacak. Bill Gates, Türkiye’den 56 bin dönüm aldı. Paravan şirketler üzerinden bunu yaptı. Bir şey diyorsak anlayın. Para artık yön değiştirdi. Para buraya geliyor. Büyük şirketler yatırımlara başladı. Yabancılar, Türkiye’den toprak alıyor. Bir öngörüleri var ki alıyorlar.