Yeni Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, muhalefetin sık sık gündeme getirdiği 128 milyar doların akıbeti ile ilgili ilk kez konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan 128 milyar dolar açıklaması

Kavcıoğlu, döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını bildirerek "Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında, ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir" açıklaması yaptı.

Kavcıoğlu'nun 128 milyar dolar açıklamasının ardından ekonomistlerden de peş peşe tepkiler geldi.

"BEN 'MUTMAİN' OLMADIM, YA SİZ?"

Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamalarını hatırlatarak "Merkez Bankası Başkanı'nın 128 milyar dolar hakkındaki açıklamasından ben "mutmain" olmadım. Ya siz?" paylaşımında bulundu.

Karatepe'nin diğer paylaşımları şöyle:

"Merkez Bankası Başkanı 128 milyar dolar hakkında konuşmuş ama konuyu net olarak açıklamamış. Söylediğinin anlamı şu: bize dolar satın dediler biz de "arka kapıdan" sattık.

Bu açıklama şöyle de yorumlanabilir: Niye bize sorup duruyorsunuz, bizler emir kuluyuz. Bize bunu yaptıranlara sorun."

"DÖVİZİN SATILDIĞINI SÖYLEMİYOR HALA..."

Ekonomist Uğur Gürses de Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamalarına Twitter'dan tepki gösterdi.

Gürses, paylaşımında şunları kaydetti: "Açıklama, dövizin satıldığını söylemiyor hala "işlem" diyor. Bir de kimin sattığını da söylemiyor... Merkez Bankası dövizini kime vermiş?

Arz-talep dengesizliği varsa 'arka kapıdan' giderilmez bu. Döviz satış ihalesi en güzel yoludur. 'Arka kapı'ya kadar yapılıyordu da."