TEB Aile Akademisi ile toplumun finansal okuryazarlık seviyesini yükseltmek ve tasarruf bilincini geliştirmek için çalışmalarını sürdüren Türk Ekonomi Bankası (TEB), Ekim ayında Didim’de başlattığı finansal okuryazarlık projesiyle bugüne kadar 1100’den fazla öğrenci ile 500’ü aşkın yetişkine finansal okuryazarlık sertifikası verdi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), ‘Sorumlu Bankacılık’ anlayışıyla 2012 yılında hayata geçirdiği TEB Aile Akademisi ile ülke genelinde toplumun finansal okuryazarlık düzeyini yükseltmeye ve tasarruf bilincini geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda TEB, Ekim ayında bir finansal okuryazarlık projesi başlattı. TEB Didim Şubesi’nin destekleriyle hayata geçirilen proje kapsamında, özel ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğrencilere, kamu ve özel sektörde çalışanlara ve esnafa yönelik verilen finansal okuryazarlık eğitimlerinde bugüne kadar 1100’den fazla öğrenci ve 500’ü aşkın yetişkin finansal okuryazarlık eğitimini tamamlayarak sertifika aldı.

TEB Çocuk içerikleriyle çocukların finansal terimleri eğlenerek öğrenmeleri sağlandı. ‘Para kavramı’, ‘paranın tarihçesi’, ‘harçlık yönetimi’ ‘birikim ve tasarruf’ gibi temel finansal konu başlıklarının yer aldığı eğitimlerle TEB, çocukların finansal terimleri eğlenerek öğrenmesine, tasarruf ve birikim bilinci yüksek bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Finansal okuryazarlık eğitimleri 31 Aralık’a kadar Didim’de devam edecek

Proje kapsamında, Didim esnafının finansal ürün ve hizmetleri daha iyi tanımaları, kendi işlerini daha da iyi yönetecek ekonomik performansa sahip olmaları hedefiyle, Didim Esnaf Odası üyelerine 12 Aralık’ta finansal okuryazarlık eğitimi verildi. Didim’de verilecek finansal okuryazarlık eğitimleri 31 Aralık 2019 tarihine kadar belediye, kamu, özel sektör ve okullarda devam edecek.

TEB Aile Akademisi eğitimleri ücretsiz

TEB, toplumun finansal okuryazarlık düzeyini yükseltmek ve tasarruf bilincini geliştirmek amacıyla 2012 yılında ‘Ekonomi ailede başlar’ anlayışıyla TEB Aile Akademisi’ni hayata geçirdi. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığı iş birlikleriyle TEB, ülke genelinde bireylerin bütçe, tasarruf, birikim, bankacılık ürünlerinin doğru kullanımı hakkında bilgi sahibi olmalarını, aile ve ülke ekonomilerine katkı sağlamalarını hedefliyor. TEB Aile Akademisi kapsamında ücretsiz olarak sunulan eğitimlerde, ev ekonomisi ve finansal konular basit ve anlaşılır bir dille anlatılırken; çocuklar için özelleştirilen eğitimlerde para kavramı, bütçe planlama ve harçlık yönetimi gibi konulara yer veriliyor.