ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Türkiye’nin 2021 büyüme tahminini yükseltti. JP Morgan tahmini yüzde 6,1'den 6,8'e çıkardı.

FAİZ BİR SÜRE DAHA SABİT OLACAK

JP Morgan, Türkiye'de iç talebin kuvvetli olacağını, enflasyondaki düşüşün Kasım civarında başlayacağını ve Merkez Bankası'nın faizleri bir süre daha sabit tutacağını öngördü.

ERKEN GEVŞEME OLURSA...

JP Morgan ilk faiz indiriminin 100 puan ile Eylül’de gerçekleşmesini beklediklerini, erken bir gevşemenin halihazırda zayıf olan politika kredibilitesine zarar verebileceğini aktardı.

NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası, dün merakla beklenen faiz kararını açıklamıştı. Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 19'da sabit bıraktı.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada "Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki yavaşlatıcı etkileri gözlenmeye başlamıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

Kararın ardından dolar/TL kuru 8,65 sınırından 8,60'lı seviyelere gerilemişti. Euro/TL kuru ise 10.30'un altına düşmüştü.