Sözcü'nün haberine göre; BOTAŞ’ın ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş’nin (TEİAŞ) sanayiciye uygulayacağı doğalgaz ve elektrik kesintilerinden ilaç sektörü ile et ve süt sektörü muaf tutulduğu belirtildi.

Sektör temsilcileri, taraflarına BOTAŞ’tan ya da TEİAŞ’tan kesinti olmayacağına yönelik herhangi bir resmi açıklama gelmediğini, kesinti olmayacağını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in kendilerine aktardığını anlattı.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “Hem elektrik hem doğalgaz kısıntılarından muaf olacağız. Tarafımıza yapılan resmi bir yazılı bir açıklama yok ancak dün akşam hem sanayi bakanımız hem enerji bakanımız ile yaptığımız görüşmede, ilaç sanayicinin enerji kesintilerinden muaf olacağı tarafımıza bildirildi” dedi.

Barut, “Muaf tutulmazsak bu yeni bir krize neden olurdu. Zaten sektör olarak sıkıntılı günlerden geçiyoruz” diye konuştu.

‘HENÜZ RESMİ BİR EVRAK YOK’

Öte yandan, Ulusal Süt Konseyi (USK) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihat Şimşek de sozcu.com.tr’ye verdiği bilgide, muafiyetin et ve süt sektörü için de geçerli olduğunu doğruladı.

Şimşek, “Resmi bir evrak ile bildirilmemiş olsa da hem elektrik hem doğalgaz kesintilerinden muaf olacağımız iletildi. Halihazırda da sanayicimizin kullandığı enerji ile ilgili herhangi bir aksama yaşanmadı” diye konuştu.

Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük de, “Tarafımıza yapılan sözlü açıklamada, ekmek, süt ve et gibi temel gıda ürünlerinin üretiminde herhangi bir enerji kesintisi uygulanmayacağı ifade edildi” bilgisini verdi.