Harmony, Twitter’dan yaptığı açıklamada siber saldırının detayları hakkında bilgi verildi. Saldırganın cüzdan adresi de açıklanırken 85.867 ETH’nin çalındığı bilgisi verildi.

investing.com'un haberine göre, siber saldırıyla ilgili gelen bilgiler arasında en büyük zararın Metaverse yazılım şirketi AAG Ventures’ ait olduğu iletildi. Çalınan fonların 84 milyon doları AAG’ye aitti. AAG, çalınan 84 milyon dolar değerinde kripto varlıktan 78 milyon dolar değerindeki fonlarını dondurmayı başardı.

Harmony ekibi, saldırı sonrası hızlı hareket ederek saldırganların daha fazla eylemde bulunması engellemek adına bazı aksiyonlar aldı. Horizon köprüsü işlemleri durdurulurken borsalarla irtibata geçilerek fonların platformlarına aktarılması durumunda hesapları dondurma talebi iletti.

Yaklaşık 17 saat sürdüğü tahmin edilen siber saldırıda ETH’lerin, birkaç farklı işlemle çalındığı duyuruldu. Hack haberinin duyulmasının ardından Harmony’nin yerel tokeni ONE, çift haneli düşüşler kaydederken gün içinde kayıplar yüzde 12’ye kadar ulaştıktan sonra ilerleyen saatlere doğru bir miktar toparlandı.

2022’DE BİR MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE FON ÇALINDI

Harmony ağına yapılan siber saldırı, 2022 yılında yoğun olarak görülen DeFi hack’lerini bir kez daha hatırlattı. Merkezsiz finans uygulamalarının güvenlik açıklarından yararlanan hacker’ların 2022’nin ilk çeyreğinde bu endüstriden 1 milyar doların üzerinde fon çaldığı biliniyor.

TAZMİNAT ÖDEME PLANI YAPILIYOR

DeFi tarihinin en büyük siber saldırı olayı da 2022 yılında yaşandı. Mart ayında Axie Infinity’nin geliştirici şirketi Sky Mavis’in kullandığı Ronin köprüsüne gerçekleşen siber saldırı sonucu 600 milyon dolarlık kripto varlık çalındı. Geliştirici ekip, önümüzdeki hafta saldırı sonrası köprüyü yeniden faal hale getirmeyi planlıyor. Ayrıca siber saldırıdan etkilenen kullanıcılar için de bir tazminat ödeme planı üzerinde çalışılıyor.