'Açık mutfak' anlayışı ile misafirlerini ağırlayan Tella Kebap, odun ateşinde lahmacunu, Urfa Viranşehir'e has Tella kebabı ve Süryani usulü içli köftesi ile Mezopotamya lezzetlerini Beylikdüzü'ne taşıdı. Brand İstanbul Park'ta kalabalık bir davetli kitlesinin katıldığı törenle açılan Tella Kebap'ın açılış kurdelesini CHP'li iş insanı Çetin Çapan, iş insanı Zeki Çapan, Beylikdüzü Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ali Mesut Çelik, UDOFED Genel Başkanı Mehmet Mercan, Tella Kebap işletmecileri Dr. Albert Çakar, Volkan Çakar ve Caner Aksu birlikte kestiler. 

ÇAKAR: "GIDA DA SAĞLIK GİBİ GÜVEN İŞİDİR "

Tella Kebap; Esenkent, Ispartakule ve Bahçeşehir'de yakaladığı ivmeyi Beylikdüzünde açtığı şube ile sürdürme hedefinde. İşletme ortaklarından Dr. Albert Çakar, başarının sırrını anlattı. Dr. Çakar, "Güler yüz, kaliteli hizmet ve hijyen her işletmenin olmazsa olmazı. Bu üçünü sağlandıktan sonra eğer ürününüz de lezzetli ise insanların öncelikli tercihi olan bir işletme olabiliyorsunuz.  Bir doktor olarak az önce belirttiğim üç temel maddenin içerisinde ise en önemli olanı tartışmasız hijyen. Aslına bakılırsa gıda kavramı herkes için sağlık kadar önemli. Bunun en başlıca nedeni yediğiniz şeylerin bünyenizi doğrudan etkileyecek unsurları içinde barındırıyor olması. Bu sebeple 'güvenilir gıda' tüketici olarak hepimizin önemsemesi gereken ciddi bir konu. Bu bilince varmış olan herkesi işletmemize bekliyoruz" dedi.

ÇAPAN: "İSTİHDAM VE KATMA DEĞER KAZANDIRDILAR"

Açılış töreninde konuşan CHP'li siyasetçi, iş insanı Çetin Çapan ise kuzenlerinin girişimciliği ile Beylikdüzü'ne kazandırılan Tella Kebap'ın istihdam ve katma değer kazandıracağını söyledi. Çapan, "Beylikdüzü'nü Mezopotamya lezzeti ile taçlandıran kuzenlerim Albert ile Volkan ve yeğenim Caner'in mutlu günlerinde yanlarında olduk, Tella Kebap'ın açılış törenine katıldık. İstihdam yaratan, bölye katma değer katan kardeşlerimi kutluyor, hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum" diye konuştu. 

TELLA'NIN ÖYKÜSÜ NE?

Tella'nın öyküsünü konuklarıyla paylaşan işletme ortaklarından Volkan Çakar ise Mezopotamya vurgusu yaptı. Çakar, insanlığın ilk yerleşimi olan Göbeklitepe'den, bereketli topraklardan, medeniyetlerden esinlendiklerini belirterek, "Hititler'de bir boğa, Selçuklu Anadolusu'nda bereketli bir ova, Göbeklitepe'de ise ilk buğdayın ana yurdudur Tella. Mezopotamya Ovası'nın kuzeyinde; bugünün Mardin - Urfa sınırları arasında kalan Karacadağ’ın verimli eteklerinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehrin adıdır “Tella” (Viranşehir).

Tella’nın öyküsü tam da burada başlar: Bölgede nesli asırlardır devam eden Zom ırkı kuzularından zırhta yapılan çok özel bir kıyma kebabını metropole taşıyarak bu kültür ve lezzet mirasını sizlerle buluşturacaktır.

Yine aynı bölgede yetişen ve yüzyıllardır türü değişmemiş buğdaydan et ile hamurun buluştuğu ilk yemek olan lahmacunu eski usullerle taş fırında odun ateşiyle pişirecek, aynı toprağın bulgurundan Süryani usulü içli köftesi ile farklı kültür ve damakların Mezopotamya'da nasıl buluştuğunu anlatacak, ovanın en kıymetli mahsülü olan mercimek ile Ezo Gelin’in çorbasını hazırlayacaktır. Tella, kültür mirası lezzetleri ile damağınızda unutulmaz bir tad bırakırken etnik izler taşıyan kimliği ve çağdaş mimari konseptiyle keyifli bir lezzet durağı olacaktır. Eski medeniyetlerin yeni lezzet durağı Tella’ya bekleriz" dedi.