CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Hastanesi'nde doktora yönelik saldırıyı anlattığı twitlerinde AKP'nin sağlık politikalarının doktor ile hastayı karşı karşıya getirdiğini söyledi.

"FOTOĞRAFI HASTANE ÇALIŞANI GÖNDERDİ"


Yarkadaş şu ifadeleri paylaştı:


"Bu iki fotoğrafı Gaziantep Dr. Ersin Arslan Hastanesi'nden bir sağlık emekçisi gönderdi. Hastaneye adı verilen Ersin Arslan'ı, 2012'de dedesinin ölümünden sorumlu tuttuğu torunu öldürmüştü. Arslan'ın adının verildiği hastane ise dün gece yine benzer bir girişime sahne oldu.


NE OLDU?


Saat 21.30'da hastaneye gelerek ağrı kesici almak ve iğne yaptırmak istediğini söyleyen MK adlı kişi, Pratisyen Hekim Salih Kaya'yla konuştu. Dr. Kaya, hastanın ilk tedavisini yaparak hemşirelerin bulunduğu "yeşil alan"a yönlendirdi. Bakın sonra ne oldu?


Dr. Salih Kaya, kardiak değerleri anormal çıkan bir hastanın durumunu hekim arkadaşıyla değerlendirirken, MK adlı kişi 3 dakika sonra yeniden gelerek, 
 "Yeşil alanda çok sıra var, iğnemi sarı alanda yapın" dedi. 


Dr. Kaya bunun üzerine "Sarı alanda durumu sıkıntılı hastalar var, ayrıca personel eksiğimiz de bulunuyor. Burada yeterli personelimiz yok, hemşireler bu alanda yetişemiyor" dedi. 


KAFASINA VURDULAR


Bu sırada Dr. Kaya, saldırıya uğradı ve kafasına sert bir cisimle vuruldu. Hasta MK ve bir yakını sağlık personelini de darp etti. Doktor baygınlık geçirirken, hasta MK ile yakını bu kez de doktor deskine saldırdı. Saldırı sonucu, iki bilgisayar, bir masa ve bir mause kırıldı. Yaşananlar, 'Beyaz Kod Olay Tutanağı'  ile kayıt altına alındı. Dr. ile birlikte saldırıya uğrayan personel de başka bir hastaneye giderek darp raporu aldı. 


"YİNE GÖREVDELER"


Neredeyse olağan hale gelen hekime ve sağlık personeline yönelik şiddet, AKP'nin çöken sağlık politikalarının acı bir sonucudur. Dr. Kaya ve arkadaşları, bugün yine AKP'nin sağlık yerine rant devşirme politikası yüzünden hastalarla karşı karşıya gelecek ve şifa dağıtacak..."