İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşanan 5,8 şiddetindeki depremin ardından Habertürk'te Mehmek Akif Ersoy'a açıklamalarda bulundu.

AVCILAR VE SARIYER'DE İKİ CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

İmamoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada, Avcılar ve Sarıyer'de iki tane cami minaresinin yıkıldığı yüzlerce yeni deprem toplanma alanları tespit ettiklerini söyledi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Hepimize bütün İstanbul halkına geçmiş olsun. Deprem doğanın bir gerçeği. Deprem en azından İstanbul adına bir yıkımın olmadığı bir günü yaşamış olduk. Önemli bir ikaz yaşadık.

 

İki caminin minaresi yıkıldı birisi Avcılar'da diğeri Sarıyer'de.

Silivri, Büyükçekmece ve Avcılar... Sahil hattı boyunca bir can kaybı sorunumuz yok. AKOM'dayım. Bütün İstanbul'u takip ediyoruz.

Olumsuz bir ortam yok. Herhangi bir hasar tespiti henüz yok. Teyakkuzdayız. İGDAŞ ve İSKİ'de de kriz merkezi kuruldu. Bütün bu süreci iştiraklerimizle beraber alarm halinde bekliyoruz. Sıkıntı yapacak bir durum yok.

ERDOĞAN'A DEPREM RANDEVUSU

1999 yılında depremi birebir yaşadık. Süreçleri yerinde gördük. Bana ne konuşacaksınız dediklerinde depremi konuşacağız. Deprem meselesi İstanbul için önemli. Burada yapıların güçlendirilmesi bir yandan toplumsal eğitimde çok hızlı hareket etmeliyiz.

Yüzlerce yeni deprem toplanma alanları tespit ettik.

İSTANBULLULARA TAVSİYE

AKOM toplanma alanı gerçekleştireceğiz.

İmamoğlu "İstanbullular bu geceyi nasıl geçirsin?" sorusuna ise, "Uzmanlarla görüştükten sonra konuşmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımızla çalıştıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.