Elektrik fiyatlarının bir yıl içerisinde yüzde 60 zamlanmasına karşı protestolar sürüyor. Mersin, Hopa (Artvin), Antalya, Trabzon, İstanbul'da Kadıköy, Esenyurt ve İkitelli olamak üzere toplam beş ilde sokağa çağrı yapan Halkevciler, “Enerji üretimi ve dağıtımı derhal kamulaştırılmalıdır!” dedi.


Elektriğe ve doğalgaza son bir yıl içerisinde toplam 10 kere zam iki kere indirim geldi. Hal böyle olunca tepki sosyal medya ile sınırlı kalmadı sokağa taştı. Halkevciler, “Bu bir soygundur!” diyerek Mersin, Hopa, Antalya, Trabzon, Kadıköy, Esenyurt ve İkitelli’de sokağa çağrı yaptı.

“Enerji üretimi ve dağıtımı derhal kamulaştırılmalıdır!”

İstanbul’da Kadıköy, Esenyurt ve İkitelli’de bir araya gelen Halkevleri, enerji üretiminin ve dağıtımının kamu eliyle yapılması ve enerji şirketlerinin borçlarının vatandaşın sırtına yüklenmemesi talepleriyle basın açıklaması yaptı.

Bu faturayı ödemeyeceğiz!

Esenyurt Depo’da açıklama yapan Esenyurt Halkevi üyeleri “İktidar, enerji şirketlerinin borcunu halka fatura ediyor, bu faturayı ödemeyeceğiz!” diyerek iktidarın enerji politikalarına tepki gösterdi. Bir grup faşistin sözlü saldırı ile provakosyon girişimi Halkevleri üyeleri tarafından engellendi.

İkitelli’de zamlara karşı ses çıkarma eylemi


Küçükçekmece’de zamlara karşı ses çıkarma eylemi yapan İkitelli Halkevi üyeleri, mahallede yürüyüş yaptı.

“Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri çekilsin”

Halkevciler Mersin'in Akdeniz ilçesinde elektrik zammına tepki göstermek amacıyla Güneş İşhanı önünde bir araya geldi. Açıklamada, "İnin halkın sırtından, enerji üretim dağıtımı kamulaştırılsın” pankartı açıldı. 


Mersin’de, Halkevleri “Enerji şirketlerinin 47 milyar dolar olan borcunu, son bir yılda elektriğe yapılan toplam %71 zamla birlikte halkın cebinden çıkarmaya çalışıyor” diyerek Yaşat Durağı’nda ses çıkarma eylemi yaptı.


“Artık yeter, geçinemiyoruz” diyen Trabzon Halkevi üyeleri “Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri çekilsin!” talepleriyle diyen Trabzon sokaklarında bildiri dağıttı.


Hopalılar son yapılan elektrik zammına karşı bugün Hopa meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Hopa Parkında bir araya gelen Hopalılar (Bu zamlarla yaşanmaz zamlar geri alınsın) sloganlarıyla Hopa meydanına yürüdüler. Meydanda kitle adına açıklamayı Volkan Altunkaya okudu.


Antalyalılar ise yarın Attalos Meydanı'nda buluşarak, zamlara karşı ses çıkarma eylemlerinini sürdürecek.