tv100'de yayınlanan Gündeme Dair programına konuk olan DP Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında sert bir tartışma yaşandı.

Enginyurt, stüdyoda tartışma sınırlarını aşarak Latif Şimşek'e şiddete varan eylemlerde bulundu, korumasıyla birlikte Şimşek'i darbetti. tv100 yönetimi, Enginyurt'un bu davranışını şiddetle kınadığını açıkladı.

Gündeme Dair Programı'nın moderatörü Pınar Işık Ardor ise yaşanan saldırıyı Medyatava TV'ye anlattı ve neler yaşandığını bire bir aktardı.

"Böyle bir saldırı beklemiyordum." açıklamasında bulunan Pınar Işık Ardor, "yayından önce Cemal Enginyurt'un yanına gittim, elimi omuzuna koydum ve kendisine 'istirham ediyorum, kişiselleştirmeden çok yüksek bir volüm olmadan bir tartışma yapmak isityorum' dedim." diye konuştu.

Programda zaman zaman tansiyonun yükseldiğini belirten Ardor, "Ama asla bu noktaya gelebilecek bir şiddet eylemine geçeciğine inanamıyordum. Ağza alınmayacak küfürler ve hakaretler oldu, bunlar yayına yansımadı. Bunları bizler duyduk, açıkçası hiç beklemediğimiz durumlar oldu." dedi.

Asıl saldırının yayın arasında olduğunu belirten Ardor, "Asıl saldırı yayın arasında oldu. Yayında sert sözler başlayınca ben de yayını kestirdim. Ben o durumda sakinleşeceğini düşündüm açıkçası, fakat içeriye ben korumaları olduğunu düşündüğüm ama kendisinin bunu inkar ettiği arkadaşları, teşkilattan olabilir genç 7-8 kişilik bir ekip hızla stüdyoya girdi. Cemal Enginyurt, o esnadan sonra çok daha saldırgan, ve ağza alınmayacak küfürler sarfetmeye başladı.Ve çok daha saldırgan bir tavır sergiledi." ifadelerini kullandı.  

Ardor, "Cemal Enginyurt'u ikna etmeye çalıştım ama görüntüleri görüyorsunuz Cemal Bey koşuyor, koruması arkadan Latif Şimşek'e saldırmaya başladı, üç dört kez vurdu. Ve o esnada Enginyurt, hala saldırgan tutumunu sürdürüyor." dedi.

"DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan herhangi bir açıklama, kınama gelmedi, açıkçası ben bekliyorum" diyen Pınar Işık Ardor, tv100 yönetiminin bundan sonra Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'u hiç bir şekilde yayına almayacağını söyledi.