CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 19 Kasım’da yapılan öğretmen kariyer basamakları sınavına ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

“Böyle bir şey bugüne kadar ne görüldü, ne de duyuldu. Ama AKP iktidarında bu da oldu” diyen Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Kasım'da yaptığı sınavda kitapçık türünü imzalamayanlar için okul yönetimlerine gönderdiği yazıyı şöyle aktardı:

“Kıymetli müdürlerim, 19 Kasım cumartesi günü yapılan kariyer basamakları sınavında sınava giren meslektaşlarımızdan bir kısmının optik formda kitapçık türünü işaretlemediği ya da tereddüde düştüğü bilgileri gelmektedir. Bu durumda olan adaylarımızın görev yapmış oldukları okullarına dilekçe vermek suretiyle, detaylı bir şekilde anlatarak müracaat etmeleri gerekmektedir. Toplanan dilekçeler DYS sistem üzerinden bakanlığımız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderilecektir…”

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BU SINAVI YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRDI”

CHP'li Kaya, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer'e sormak isterim; hiçbir sınavda, hiçbir zaman verilmeyen bu hak, hangi kanunun, hangi maddesine göre verilmektedir. Bu bile Milli Eğitim bakanlığının bu sınavı yüzüne gözüne bulaştırdığının açık kanıtıdır” değerlendirmesinde bulundu.

“Diğer yandan eğitimlerini tamamladıkları halde, sınava giremeyen öğretmenler de var” diyen CHP'li Yıldırım Kaya, “Milli Eğitim Bakanlığına ve CİMER'e “Eğitimimizi tamamladık, ancak sistem başvurumuzu kabul etmemiş, sınava giriş belgesi alamıyoruz” diyerek hatanın düzeltilmesin istemişler Ancak Milli Eğitim Bakanlığı kapı duvar olmuş. Bu şekilde sınava giremeyen sayısının da 6-7 bin kişi olduğu iddia edilmektedir. Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan saçmalık! Bu sınavın derhal iptal edilerek, öğretmenlerin maaşlarının insan onuruna yakışır bir seviyeye çekilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

CHP'li Kaya, “Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı iptal edilerek, sınava başvuranların tamamının maaşına 3169 TL artış yapılmalıdır” diye ekledi.

BAHÇELİ’YE SESLENDİ: ÖĞRETMENİN YANINDA DURMAK YENİ Mİ AKLINIZA DÜŞTÜ!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün (22.11.2022) partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda öğretmenlerle ilgili “Üzerimize düşen ne ise yapmanın sözünü mertçe veriyorum. Öğretmenlerimizin her daim yanında olacağız. Atanamayan hiç bir öğretmen bırakmayacağız. Sözleşmeli ücretli veya başka bir ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı hepsi kadroya geçirilmelidir. Kanaatimiz ve kararlılığımız budur” sözlerini değerlendiren CHP'li Yıldırım Kaya, şunları söyledi:

“Sayın Devlet Bahçeli; Öğretmenin yanında durmak yeni mi aklınıza düştü! Sanki AKP'nin iktidar ortağı değil de, muhalefet partisi.

Sanki Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu AKP ile birlikte çıkartmamış, sanki öğretmenlik kariyer basamakları sınavının yapılmasına onay vermemiş; sanki öğretmenler coplanırken, öğretmenlere biber gazı sıkılırken susmamış…Sayın Devler Bahçeli, siz iktidar ortağı değil misiniz?

600 bine yakın öğretmen atama beklerken, bugüne kadar neden sustunuz? Neden engelli öğretmenlerin sorunlarını, bir gün olsun gündeme getirmediniz? Neden “Sözleşmeli öğretmen olmaz, ücretli öğretmen olmaz, öğretmen kölelik ücretiyle, açlık sınırında çalıştırılamaz” demediniz.

Demediniz, çünkü seçime daha çok vardı! Şimdi ise seçim kapıda, oylarınız da dibe vurmuş durumda. Öğretmenler sizin bu faydacı tavrınıza yanıtı, seçim günü geldiğinde verecek!

Çünkü öğretmen ders verir! Size de günü geldiğinde dersinizi verecek. Sayın Bahçeli; bu açıkladığınız konularda samimiyseniz, o halde iki kanun teklimize ve 24 Kasım Perşembe günü öğretmen sorunlarının araştırılması önergemize oy verin, sorunları birlikte çözelim.”