Milyonlarca vatandaşın uzun uğraşlar sonucu elde ettiği EYT yasası, kimi vatandaşı sevindirirken kimilerini ise üzdü.

EYT yasası ile yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi emeklilik hakkı kazandı. EYT düzenlemesinin şubat ayı ortasında yasalaşması beklenirken bir yandan da staj ve çıraklık mağdurları sesini duyurmaya çalışıyor.

BAKAN BİLGİN'DEN STAJ MAĞDURLARI AÇIKLAMASI

 Konu hakkında ne diyeceği en çok merak edilen isim konumunda olan Bakan Bilgin'den ise vatandaşı üzen açıklama geldi.

Bilgin, “Staj mağdurları mağdur değildir. Çünkü onları mağdur eden bir şey yok. Staj eğitimdir. Ortada iş akdi yok. ‘Staj sayılsın’ diyorlar. Milletin parasını bu şekilde dağıtamayız'' yorumu yaptı.

HÜKÜMET ORTAĞI RESMEN DUYURDU

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise yaptığı açıklama ile Bakan Bilgin'le ayrı düştü.

Mustafa Destici, şunları söyledi;

‘KİM MAĞDURİYET YAŞIYORSA...'

“Kim mağduriyet yaşıyorsa, ya da haklı bir talepte bulunuyorsa Büyük Birlik Partisi olarak, Meclis’e götürülmesi gerekiyorsa Meclis’e, hükümet üyelerine götürülmesi gerekiyorsa oraya, Cumhurbaşkanımıza götürülmesi gerekiyorsa da Cumhurbaşkanımıza iletiyor; çözüm noktası konusunda da katkı sağlıyoruz.

'KAPSAMA ALINSIN' DEDİ!

Burada staj mağdurlarını görüyorum. Şimdi, elbette ki biz Büyük Birlik Partisi olarak staj mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesini de teklif ettik ve bunu da konuştuk, konuşuyoruz. Çünkü buradaki kardeşlerimiz, 98’dan önce staj yapmışlar. Yani bir iş yerinde çalışmaya başlamışlar, stajyer olarak da olsa. Onlar adına da SGK numaraları verilmiş, hesaplar açılmış. Eksik yatsa bile bir takım ödemeler yapılmış. Onun için de devlete yakışan, büyüklüğünü gösterecek ve onları da kapsama alacak diyorum.”

Kaynak: Günboyu Gazetesi