Antalya'da 'çöp ev'de bulunduğunda 17 kilo olan C.M.A., 31 kiloya ulaştı. Devlet koruması altında olan C.M.A.'yı kaldığı Antalya Çocuk Evleri Sitesi'nde ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, C.M.A.'nın sağlığının ve neşesinin yerinde olduğunu söyledi.

'BİRLİKTE SANTRANÇ OYNADIK'


DHA'nın haberine göre, Prof. Dr. Özkan, “C.M.A., devletimizin kanatları altında. Eğitime başladı, birlikte kaldığı evdeki arkadaşlarıyla devletimizin sağladığı imkanlarla yaşamını sürdürüyor. Hastanemize geldiğinde 17 kiloydu. Şimdi 31 kiloya çıkmış. Sağlığı ve neşesi yerinde. Arkadaşlarıyla güzel bir aile ve devlet şefkati içerisinde yaşamını sürdürüyor" dedi.


Birinci sınıfta eğitim gören C.M.A.'nın kitap okumayı ve satranç oynamayı sevdiğini anlatan Prof. Dr. Özkan, “C.M.A.'yı ziyaret etmekten ve onun iyi olduğunu görmekten dolayı çok mutluyum. Arkadaşlarıyla ilişkileri çok güzel. Kitap okuyor, çizgi film izliyor, arkadaşlarıyla futbol oynuyor. Satranç oynuyor. Hatta birlikte satranç oynadık. Çok güzel kendisini geliştiriyor. Derslerine çalışıyor. Onun hayata bağlanmasında emeği geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere, öğretmenlerine ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'KORUYUCU AİLE SİSTEMİ YAYGINLAŞMALI'


Evde bulunan diğer çocuklarla da sohbet eden Prof. Dr. Özkan, kendilerini Akdeniz Üniversitesi'nde ağırlamaktan ve ilgi duydukları alanları onlara göstermekten mutluluk duyacaklarını belirtti. Devlet korumasındaki çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını anlatan Prof. Dr. Özkan, ancak çocukların aile ortamında büyümesi için koruyucu aile sisteminin yaygınlaşması gerektiğini belirtti ve bu konuda ailelere gönüllülük çağrısı yaptı.

Ziyarete eşlik eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Halil Atik de koruyucu aile konusunda başvuru halinde gereken desteğin sağlandığını, çok sayıda çocuğun koruyucu ailelerini beklediğini söyleyerek Rektör Özkan'a ilgisi için teşekkür etti.