Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, H.K.G.‘nin talebi doğrultusunda tüm kimlik bilgilerinin değiştirildiğini açıkladı. Ustaoğlu, "Psikiyatrik tedavi programları uyguladık. İlk geldiği andan şu ana baktığımızda aslında duygu ve davranışlarının süreç içinde olumlu etkilendiğini, yani normale döndüğünü ifade edebiliriz" dedi. Ustaoğlu ayrıca, H.K.G.'nin deşifre olmaması için gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını, hayata katılması konusunda kendisine destek verdiklerini söyledi.

Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in Kızı H.K.G.’nin 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile “evlendirilerek” cinsel istismara maruz bırakılması üzerine kurulan Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu, AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında üçüncü kez toplandı.

Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Ustaoğlu, H.K.G’nin tüm kimlik bilgilerinin değiştirildiğini söyledi. Ustaoğlu, “H.K.G.’nin talebi doğrultusunda mevcut tedbirlerin kadın ve çocuğun korunması noktasında yetersiz kaldığını anladığımız için de 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgi ve belgelerinin süresiz olarak değiştirilmesini de sağladık mağdur kadınımızın” dedi.

"Normale döndüğünü söyleyebiliriz"


Ustaoğlu, H.K.G.’nin yeni hayatıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Travma durumunu gözleyerek psikolojik iyi halinin güçlendirmesi için birçok mesleki görüşme yaptık. Psikiyatrik tedavi programları uyguladık ve psikolojik destekleri sürdürüyoruz. İlk geldiği andan şu ana baktığımızda, aslında duygu ve davranışlarının süreç içinde olumlu etkilendiğini, yani normale döndüğünü ifade edebiliriz. Talebi üzerine kendisini okuma-yazma kurslarına gönderdik ve açıktan ilkokul diplomasını aldı, geçen hafta da sınavlarını verdi, ortaokul diplomasını da aldı. Meslek edindirme kurslarına devam ettirdik, aşçılık kursuna gidiyor ve bir çalışma ortamını da oluşturma gayreti içerisindeyiz şu anda.

Can güvenliği dolayısıyla yer değiştirme olduğu için sürekli bir çalışma imkânı olmuyor ama deşifre olmaması için gerekli güvenlik tedbirleri alınarak hayata katılması konusunda destekleri kendisine veriyoruz.

H.K.G.’nin çocuğu da yanında ve güven altında. Çocuğun bebeklik aşılarının hiç yapılmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine hemen aşılarını yaptırdık. Çocukluk dönemine ait tüm aşılarını da gerçekleştirdik.”