Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre sigara ve tütün ürünlerine 3 liralık bir zam beklentisi var.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu başkanı Erol Dündar, beklenen zam nedeniyle 10 gündür sigara şirketlerinin bakkal ve tekel bayilerine sigara satışının durdurulduğunu iddia etmişti.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Başkan Dündar sigara firmalarının 14 Mayıs seçimlerinden önce bayilere sigara satışının durdurulduğunu öne sürdü. Sigaraya 3 liralık bir zam gelmesinin beklendiğini söyleyen Dündar, "Firmalardan bu uygulamaya derhal son vermelerini talep ediyoruz. Şu anda hâlâ ne zaman sigara dağıtımının başlayacağını söylemiyorlar bize" diye konuşmuştu.

Dündar konuyla ilgili olarak "Maliyetlerden dolayı 3 liralık bir zam gelecek. Ancak bu zam öncesi bize satışı durdurdular. Biz tüketicilerle karşı karşıya geliyoruz. Stokçu konumuna düşüyoruz. Firmalardan bu uygulamaya derhal son vermelerini talep ediyoruz. Şu anda hâlâ ne zaman sigara dağıtımının başlayacağını söylemiyorlar bize. Biz kamuya toplu şekilde şikâyetimizi bildirdik. Degerli tüketiciler bizler stokçu değiliz satacak ürün bulmakta sorun yaşıyoruz” demişti.

İşte bu iddiayla ilgili sigara sektöründen bir açıklama geldi.

JTI Türkiye Genel Müdürü Conrad Politt konuştu

JTI Türkiye Genel Müdürü Conrad Politt, sigara ürünlerine zam geleceği beklentisiyle firmaların sigara satışlarını durdurduğu ya da azalttığı yönündeki iddialara ilişkin, "Bizim açımızdan fiyat artışı beklentisi ya da başka bir saikten kaynaklanan olağan dışı bir durum söz konusu değildir." ifadesini kullandı.

Politt, sigara ürünlerine zam geleceği beklentisiyle firmaların sigara satışlarını durdurduğu ya da azalttığı yönündeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

JTI Türkiye'nin üretimden tedarike bütün süreçlerinin normal seyrinde devam ettiğini aktaran Politt, "Bizim açımızdan fiyat artışı beklentisi ya da başka bir saikten kaynaklanan olağan dışı bir durum söz konusu değildir. Nereden kaynaklandığını anlamlandırmakta zorluk çektiğimiz bu spekülasyonun, piyasa paydaşlarının sağduyulu tavrıyla bir an önce sona ermesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.