İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya'nın Adapazarı ilçesine bağlı Taşkısığı Mahallesi'nde yaşanan patlamanın ardından olay yerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu araçta 1.5 tonluk patlayıcı varken olayın gerçekleştiğini, 2'si imha timinden 3 jandarmanın şehit olduğunu ve aracın şoförünün ağır yaralı olduğunu açıkladı. Soylu, 11 jandarmanın da hastanelerde tedavi altında olduğunu duyurdu.

Uzman açıkladı! 3 askerin şehit olduğu Sakarya'da bir ihmal daha!

Sakarya'da yaşanan patlamanın ardından bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, patlatmanın başında patlayıcı madde imha timi olduğunu ifade etti. Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"15 TON MADDE TAŞINMAYA BAŞLADI"

"Fabrikadakı patlayıcı maddelerin orada durmaması için karar aldık. Taşınabilecek yerler için alternatifler bulundu. Cumartesiden bu yana 15 ton madde taşınmaya başlandı. Buradaki patlayıcılar havai fişek olunca, oranın ormana yakın olması nedeniyle burada patlatmanın çok daha doğru olacağı konusunda arkadaşlarımız karar verdi.

Patlatmanın başında da bizim Ankara'dan gönderdiğimiz patlayıcı madde imha timimiz var. Onların sevk ve idaresinde savcıların kontrolünde patlatma işlemi gerçekleştirildi. 15 tondan kalan 1.5 tonluk mühimmat varken bu müessif olay başımıza geldi.

Patlayıcı maddeler orada da soğutuluyor, burada da. Buna yönelik usulle birlikte bu mühimmatlar imha edilir. Buraya getirilip fitil boşaltma esnasında bir patlama meydana geldi. Patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinde olan birisi de alanın güvenliğini almakla sorumlu olan jandarma personelimiz şehit oldu.

"ARACIN ŞOFÖRÜ AĞIR YARALI"

Aracın şoförü şu anda ağır yaralı. Şu anda ameliyatta. Yine Kocaeli'de hastaneye sevk edilen bir jandarmamız var. Ve yine aynı zamanda kaburgasında bir ağrı olan bir jandarma personelimiz var.

*Hastanelerde 11 jandarma personelimiz var. Bir de kamyonun şoförü var. 3 arkadaşımız haricinde hayati tehlikesi olan yok. Hayati tehlikesi olan kamyon şoförü arkadaşımız var.

"İDARİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Bu konuyla ilgili adli idari soruşturma devam ediyor. Mülkiye ve emniyet müfettişleri buraya intikal edecekler. Adli ve idari soruşturma sonucunda bir eksiklik varsa bunu takip edip sonuçlandıracağımızı ifade etmek istiyorum."