Cumhurbaşkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan atama karalarında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yeri değiştirilen 36 amiralden 15’i FETÖ’nün kumpas davalarından mağdur olan isimler.

İzmir’deki Askeri Casusluk ve Şantaj kumpasında ‘vatana ihanetle’ suçlanan Tuğamiral Yalçın Özkütük Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’na atandı. Görevden alındıktan sonra emekliye ayrılan Tümamiral Cihat Yaycı'nın yerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı Kurmay Başkanlığına Koramiral Aydın Şirin getirildi.

Cumhurbaşkanlığı’nın atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan görev yeri değiştirilen 36 amiralin 15’i FETÖ’nün kumpas davalarında yargılanan isimlerden oluştu. Atamalarda dikkat çeken isim ise Tuğamiral Yalçın Özkütük oldu. İzmir’deki Askeri Casusluk ve Şantaj kumpasında ‘vatana ihanetle’ suçlanan Özkütük’ün ‘Çok Gizli’ gizlilik derecesindeki askeri birliklerimizin savaş planlarının yer aldığı belgeye “Yunanistan’daki dostumuza iletilecek” notunu düştüğü iddiasıyla yargılanmıştı. Tuğamiral Özkütük, Batı Görev Grup Komutanlığı’ndan kritik görev olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’na getirildi.

Özkütük daha önce 2 yıl Genelkurmay İsthihbarat Daire Başkanlığında görev yaptıtıktan sonra Batı Görev Grup Komutanlığına atanmıştı.