Barzani'nin haber sitesi ve Fransız Haber Ajansı, Türk Silahlı Kuvvetlerini'nin Irak'ta PKK'nın kamplarını bombaladığını duyurdu. Operasyonda terörist elebaşı Cemil Bayık'ın da öldürülüğü ileri sürüldü.

BARZANİ'NİN HABER SİTESİ VE FRANSIZ HABER AJANSI HABERLEŞTİRDİ

Barzani'nin haber sitesindeki haberde, şu ifadelere yer verildi:

Erbil merkezli Barzani'nin haber sitesi, Irak Basın ve Enformasyon Ağı'na dayandırdığı haberde, TSK’nın Soran ilçesinin Sidekan Nahiyesinin Bradost bölgesinde Irak sınır muhafızları ile PKK’lıların toplantı yerinin bombalanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye’ye ait SİHA’nın Irak güçlerine saldırı düzenlediği ve iki askerin hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, “Türkiye İHA aracılığıyla Sidekan’daki sınır muhafızı birliklerimize ait bir araca saldırı düzenledi. Saldırıda 2. Sınır Tugayı komutanı ve 2. Tümen komutanlığına bağlı 3. Birlik komutanı hayatını kaybetti” denildi. Van'daki SİHA merkezine ait T33 kuyruk numaralı SİHA Hakurk bölgesi, İran sınırında PKK'nın 2 numarasının Cemil Bayık'ın içinde olduğu değerlendirilen araca 29 dakikalık takip sonucunda araca başarılı bir atış yaptığı öğrenildi.

TERÖRİSTLER SİHA'LARLA İMHA EDİLDİ

Terörist araçtan yuvarlanarak yaralı bir şekilde uzaklaşmaya çalışırken 3 dakika sonra saat 14:58'de Paternsiz başarılı bir atış daha yapılarak hedef imha edildi. Çevredekiler parçalanan cesedi bölgeden uzaklaştırmak için başka bir araca yükledi. O aracın 32 dakikalık takibi sonucunda içinde bulunanlarla birlikte imha edildiği bilgisine ulaşıldı.

CEMİL BAYIK'IN DA ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ÖNE SÜRÜLDÜ

İmha edilen teröristler arasında çok sayıda örgüt yöneticisi ile birlikte örgütün 2 numaralı ismi Cemil Bayık'ın da olduğu öne sürüldü.Başarılı operasyon sonrasında Van'daki SİHA merkezinde bir anda bayram havası estiği öğrenildi.
Sosyal medyada bir çok kullanıcı Cemil Bayık'ın öldüğü yönünde paylaşımlar yaptı.

ŞAMİL TAYYAR: İHTİMAL DAHİLİNDE

AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar, terör örgütü PKK'nın sözde 2 numaralı ismi Cemil Bayık'ın TSK'nın yaptığı operasyonla öldürüldüğü iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Tayyar, terörist elebaşı Bayık'ın öldürüldüğünün ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.