ürkiye'nin Doğu Akdeniz politikalarında önemli çalışmalar yapan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Mavi Vatan aleyhinde, Türkiye içinden yükselen seslere sert tepki gösterdi.

Mavi Vatan kavramının bir devlet politikası olduğunu ifade eden Müstafi Tümamiral özellikle akademik anlamda çürütülmeye çalışılan ve bu konu aleyhinde çalışan akademisyenlerin yurt dışındaki kaynaklardan fonlandığını duyurdu.

Yaycı söz konusu akademisyenler için "Kendilerine 'Türk' diyorlar ama ben Türk olduklarına inanmıyorum." dedi.

"TÜRK OLDUKLARINA İNANMIYORUM"

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin verecek ne bir karış vatan toprağı ne de bir damla vatan suyu vardır. Mavi Vatan bir devlet politikasıdır. Ancak içeride Türkiye'nin aleyhinde çalışan lobiler var. Hepsi dışarıdan fonlanıyor. Bunların içerisinde bazı akademisyenler de var. Kendilerine 'Türk' diyorlar ama ben Türk olduklarına inanmıyorum."

 

MSB'den ‘Mavi Vatan' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığından yapılan videolu paylaşımda, MTA ORUÇ REİS araştırma gemisine Türk Deniz Kuvvetlerinin refakat ve koruması altında olduğu görüldü. Bakanlık, “Şanlı tarihimizden, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığımız ilhamla Mavi Vatanımızdaki her türlü hak, alaka ve menfaatimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar korumakta kararlıyız, buna muktediriz. Mîsâkımız Mavi Vatanımızdır” ifadelerini kullandı.