Barajlar kuraklık nedeniyle son 10 yılın en kötü ikinci dönemin yaşıyor. Barajlardaki doluluk oranı yüzde 44’ün altına indi. 7 Temmuz’da yüzde 60.78 olarak ölçülen doluluk oranı, dün yüzde 44’e kadar geriledi. İstanbul'da yağışların az olması nedeniyle barajların doluluk oranı bir hayli düştü. Yağmur yağmazsa barajlardaki doluluk sadece 60 gün yetebilir.

ÇALAR SAAT'TE İMAMOĞLU YANITLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV’de canlı yayınlanan, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Çalar Saat” programına konuk oldu.

İmamoğlu, yerelingundemi'nin gündeme taşıdığı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu şöyle dedi:

"Barajlarda şu anda yüzde 50’ye yakın bir doluluğumuz var. 2014’te yüzde 14’lere kadar inmişti İstanbul’daki baraj doluluğu. Ki bizim en önemli barajımız Ömerli’dir, Darlık’tır; buralardaki oranlar oldukça yüksek. Yani bizim, bu yıl için sorunumuz yok. Ancak İstanbul kuraklık yaşıyor. İstanbul’daki yağmur oranları, yaz döneminde yüzde 30 seviyesine düştü. Niye biz çırpınıyoruz Kanal İstanbul’la? O bölgede İstanbul’un su kaynaklarını yok ediyorsunuz. Marmara’yı yok ediyorsunuz. Dolayısıyla İstanbul’un suyunu koruması lazım."