Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak’a AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle İzmir İl Emniyet Müdürlüğünün ihbarı ile İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Tacettin Çolak hakkında 13.04.2020-16.08.2020 tarihleri arasında sosyal medya hesabından HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut’un yazılarını paylaşmasını, ülke gündemi ilişkin değerlendirmeler yapmasından ve HKP’li Kadınların Pınar Gültekin ile ilgili açıklamasını paylaşmasının ardından soruşturma başlatıldı.

“SANAL DEVRİYE TİMLERİ BANA ÇALIŞMIŞ”

Konuyla ilgili Av. Tacettin Çolak, “İyi Saatte Olsunlar Hiç Boş Durmuyor” başlıklı bir açıklama yaptı. Çolak, “13 Nisan’dan 16 Ağustos’a kadar yaptığım paylaşımlar nedeniyle, “sanal devriye timleri” bana çalışmış. Hiç ilgisi olmayan yazıları TCK 299 kapsamına sokup savcının önüne koymuşlar. Savcı da aynen polisten gelen evrakla birlikte hakkımda soruşturma açmış. Hep söylediğimiz gibi bu ülkede suç vasfını polis belirler fezlekeyi savcının önüne koyar. O fezleke iddianameye dönüşür” ifadelerine yer verdi.

“ANAYASAL KOŞULLARI TAŞIYAN CUMHURBAŞKANI YOKTUR”

Çolak, “İyi de savcılar ne iş yapar? Kim hukukçu? Ya da yargılama sürecinde polis savcının yerine geçer mi? Tabii bütün bunlar normal işleyen bir hukuk devletinde infiale neden olması gerekir. Ama bizde vakayı adiyeden sayılıyor artık. Danıştay’ın son kararı ile tarihsel değeri olan yerlere bina yapılamayacağından AOÇ’deki yapıların kaçak olduğu bir kez daha tescillenmiştir. Yani Kaçaksarayın boşaltılması ve ABD Büyükelçilik binası inşaatının yıkılması gerekir. Yine ülkede Anayasal koşulları taşıyan bir cumhurbaşkanı yoktur. Dört yıllık üniversite diploması olmayandan cumhurbaşkanı olmaz. İkisinin de “Kaçaksaray” ve “Diplomasız” diye kitabı bile yazıldı. Ama bunlar bize suç uyduruyorlar. Olsun bakalım biz de gideriz. Bakalım kim kimi yargılar” dedi.