Daha önce de kendileri için toplanan bağışların nerede olduğu, gibi tartışmalarla gündeme gelen 15 Temmuz gazileri hakkında tartışmalar devam ediyor.

15 Temmuz Hakkaniyet Ocakları Genel Başkanı Ufuk Yeğin, 15 Temmuz şehitlerinin ölüm nedeninin doğal ölüm olarak kaydedildiğini savundu. Yeğin 15 Temmuz şehidinin, doğal ölüm olarak kaydedilmesini, "Bir şehit eşi yakını kendisine kanunen tanınan hakla ÖTV’siz araç almak istiyor. Vergi dairesine gidiyor. Görevli kendisine ‘Eşiniz şehit görünmüyor, normal ölüm görünüyor’ diyor. Şehit eşi daha sonra birileriyle iletişime geçiyor. Sorun çözülüyor. ‘Sistemimizde sorun oldu’ deniliyor." sözleriyle anlattı.

"Fişlendik"

15 Temmuz gazilerinin gazi kartlarına konulan nokta ile fişlendiğini iddia eden Yeğin, "Bizim gazi kartlarımızın üzerinde geçen yıla kadar 575 sayılı KHK yazıyordu. Daha sonra ‘3713.’ diye değiştirdiler. 15 Temmuz gazileri dışındaki gazilerin kartlarında sadece 3713 yazıyor. Buradaki noktanın anlamı bizim kanun kapsamında ayrımcılığa uğradığımızın göstergesi. Diğer gazilerde bu nokta yok. Bu nokta 15 Temmuz gazilerini ifade ediyor. Bu nokta ile bizi fişlediler ve ‘Bize 3713 sayılı Kanun kapsamında değilsiniz’ dediler.” diye konuştu.

"Maaşları kesiyorlar"

Hakları için yaptıkları eylemlerden sonra maaşlarının kesildiğini belirten Yeğin, 15 Temmuz Demokrasi Derneği Başkanı Cengiz Öztürk'ün gerekli muayene yapılmadan maaşının kesildiğini söyledi.