İzmir’de meydana gelen deprem sırasında içerisinde 60 kişinin olduğu düşünülen Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı’nda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Apartmandan şimdiye kadar çıkarılan 19 kişiden 3’ü hayatını kaybederken enkazda halen 40’ın üzerinde kişinin olduğu düşünülüyor.

Apartman enkazında kalan 15 yaşındaki lise öğrencileri Çınar Alpgündüz ve Sayra Alpgündüz isimli ikizleri kurtarma çalışmaları, daha önce enkazdan 3 kişiyi canlı çıkaran İzmir İtfaiyesi erlerinden Kurt Ali Belen ve Eyüp Yişin'in de aralarında bulunduğu ekip tarafından sürdürülüyor.

İkizlerin kuzeni Çağtay Özküçük, ANKA'ya yaptığı açıklamada, ikizlerin deprem sırasında annesiyle yaptıkları telefon konuşmasında "Yıkılıyor" dediklerini aktararak şunları söyledi:

"Enkaz altında ikiz kuzenlerim var. Olay olduğundan beri buradayız. Kurtarılmalarını bekliyoruz. Ümitliyiz. Kurt Ali isimli bir abi enkazdan 3 kişiyi canlı olarak çıkardı, kuzenlerimi kurtarma çalışmalarıyla da o ilgileniyor. İkinci kata bir oyuk açıldı içeriden. Onlara ait eşyalar verdiler bize, yatakları çıktı. Neredeyse bir gün geçti ama inanıyoruz, bekliyoruz. Anneleri o sırada işteydi. Anneleri ile telefonla konuşmuşlar, ‘Yıkılıyor’ diye kapanmış telefon."

Son olarak enkaz altından ikizlere ait ders kitapları çıkarıldı.