Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak ve  DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bugün Gebze’de EYT Derneği’nin şube açılışını yaptı.

Emeklilikte yaşa takılanlar etkinliklerine hafta sonu da devam etti. Gebze EYT Derneği'nin açılış töreni büyük coşkuya sahne olurken, EYT'liler üye kayıt işlemlerine devam etti.

Federasyonlaşma yolunda adım adım ilerleyen emeklilikte yaşa takılanlar bu hafta sonu da boş durmadı.Gebze EYT Derneği'nin açılış töreni geniş bir katılımla yapıldı.

Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda faaliyet gösterecek olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) Gebze Derneği, resmi açılışını yaptı. Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa EYT Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, EYT Gebze Derneği Başkanı Nuh Erdoğan, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, EYT il temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda EYT mağduru katılım gösterdi.  İşçinin ve emekçinin başkenti olan Gebze bölgesinde büyük bir coşkuyla açılışını gerçekleştiren EYT Gebze Derneği’nin programında ‘Emeklilik haktır’, ‘EYT’li adalet istiyor’, ‘Mezarda emeklilik istemiyoruz’ gibi sloganlarla coşkularını yaşadılar.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, EYT Gebze Derneği’nin açılışında yaptığı konuşmada yıllardır hak, hukuk, adalet, eşitlik, özgürlük mücadelesi verdiklerini belirtip, “Ülkemizin tüm değer ve güzelliklerini üretenlerle birlikte, haklarımız ve çocuklarımızın geleceği için omuz omuzayız. Gebze gibi bir ilçede EYT Gebze Derneği’nin açılışında emeği geçenleri kutluyor, DİSK adına teşekkür ediyorum” dedi. 

KİMSE ALTIN TEPSİDE SUNMAZ 

Emekçilerin haklarını almak için ne yazık ki zorlu mücadeleler içine girdiğini kaydeden Çerkezoğlu, dünyanın birçok ülkesinde aynı durumun yaşandığını belirtip, “Yan yana gelmedikçe, birlikte mücadele etmedikçe kimse bize haklarımızı altın tepsi içinde sunmamıştır” diye konuştu.

EN TEMEL HAK 

Emekliliğin tüm yurttaşlar için temel hak olduğunu, devletin de bu hakkı vermekle sorumlu olduğunu kaydeden Çerkezoğlu, “Emeklilik de devletler için yük değil haktır. ‘Yük’ diye tartışması bile yapılamaz. Emeklilere geçinecek maaş ve sosyal hakları sağlamak devletin görevidir. Bu mağduriyete derhal son verilmesi konusunda hükümete yönelik çağrımızı tekrarlıyoruz” dedi.

GÖNÜLLERDE KAZANDINIZ

Konfederasyonlaşma kararı alan EYT’nin sonuna kadar, omuz omuza yanlarında olacaklarını belirten Çerkezoğlu, “Şu bilinmelidir ki Hükümet her ne kadar görmek istemese dahi bu mücadele 82 milyon insanın gönlünde kazanılmış bir mücadeledir” diyerek konuşmasını tamamladı.