Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tepki yağmıştı. İstanbul Sözleşmesi’nin feshini izleyen günlerce kadınlar katledilmeye devam ediyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, “3718 sayılı kararda “Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

İstanbul sözleşmesi’nin fesih kararı kadın düşmanlarına cesaret verdi. Psikolojik baskısının bile binlerce kadını koruduğu sözleşme feshedilince, nafaka ödemeyeceğini, rahatça şiddet uygulayabileceğini, hatta tecavüz serbestisinin geldiğini sanan erkekler son 12 saatte 6 kadını daha hayattan kopardı.

İşte son 12 saatte öldürülen kadınlar:

Meral Sivrikaya: Korkunç planla boşanmak isteyen eşini öldürdü

Rabia Doğan: Boşanma aşamasındaki eşinin vurduğu Rabia'dan kahreden haber

Hatice Yıldız: 8 Mart'ta eşinin bıçakla yaraladığı kadın, kalp krizinden öldü

Nagihan Üste: İzmir'de kadın cinayeti! Polis memuru tartıştığı sevgilisini öldürdü


Zilfinur Bakır:

Osmaniye’de uzaklaştırma kararı olan Cemil Fikirli, eşi Serpil Fikirli’yi bıçaklayarak katletti!

Serpil Fikirli:

Isparta'da 18 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Zilfinur Bakır'ın Eğirdir Gölü bölgesinde cansız bedenine ulaşıldı. Tanınmayacak hale gelen genç kadının cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.