(DHA) Fatih Kumkapı'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne ait içinde operasyonlarda ele geçirilen havai fişek, sahte alkol ve kimyasal maddelerin olduğu depoda yangın çıktı. Zaman zaman patlamaların da olduğu yangın uzun uğraşlar sonucunda söndürülerek kontrol altına alındı. 

Fatih, Kumkapı'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne ait içinde operasyonlarda ele geçirilen havai fişek, sahte alkol ve kimyasal maddelerin olduğu depoda saat 12.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden de olmak üzere çok sayıda itfaiye ekibi, polis ve ambulans sevk edildi. Polis ekipleri yangının çıktığı caddede ve çevre sokaklarında geniş güvenlik önlemleri alırken, İtfaiye ekipleri zaman zaman patlamaların da gerçekleştiği yangına müdahale etti. Yangın yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın nedeniyle emniyetin deposunda büyük çaplı hasar meydana geldi.


"BOMBA GİBİ PATLAMALAR OLDU"

Çevrede esnaf olan Selim Sele, "Burada dükkanda dururken bir anda dumanlar çıkmaya başladı. İnsanlar panik içindeydi. Burası polislerin toplamış olduğu yasak olan maddelerin bulunduğu depo. Ateş çıkmış ardından da patlamalar olmuş. Bomba gibi patlamalar oldu" dedi.


İL EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI

İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş yangının meydana geldiği depoya gelerek incelemede bulundu. Aktaş, yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinden bilgi aldı. Zafer Aktaş, "Operasyonlarda yakalamış olduğumuz kaçak alkollerin bulunduğu depoda ufak bir yangın meydana geldi. Ufak yangında deponun bir kısmında hasar oluştu. İtfaiye ekiplerinin başarılı çalışmasının sonucunda yangın söndürüldü. Yangın kontrol altında. Etil alkol, kaçak alkol türevleri malzemelerinin bulunduğu bir depoydu. Onlarda bir yangın meydana geldi. Şu anda söndürüldü, kontrol altında. Herhangi bir yaralı yok. Yangın nedenini araştırıyoruz. İtfaiyenin raporunun ardından belli olacak." diye konuştu.

FATİH KAYMAKAMLIĞI'NDAN KUMKAPI'DAKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Fatih Kaymakamlığı'ndan Kumkapı'da İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne ait depoda çıkan yangına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bugün saat 13.00 sularında Kumkapı bölgemizde yer alan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne ait, içerisinde ele geçirilen etil alkol, sahte içki ve çeşitli kimyasal maddelerin bulunduğu deponun açık alan kısmında çıkan yangın itfaiye unsurlarınca kontrol altına alınarak söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yoktur." denildi.