CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kıbrıs Harekatı'nda kullanılan geminin üzerindeki 128 ibaresinin kaldırıldığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kullandığı, "Kıbrıs Harekatı'nda kullanılan ve Girne'deki Çıkarma Plajı'na kurulan müze geminin üzerindeki 128 ibaresini sildiler. Devlet aklından geriye kala kala bu kaldı. Komik oluyorlar ama yüzleri de kızarmıyor." ifadesi ile duyurdu.

Tekin, "GazeddaKıbrıs bir haber yapıyor, panik ve heyecanla 128 ibaresini silmeye kalkıyorlar. Ciddiyet, akıl, mantık kalmadı. Korkunç bir paranoya, akıl almaz bir kopuşla ne yaptıklarını bilmez halde savruluyorlar." diye devam etti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Gemi üzerindeki yazının, Kıbrıs'ta yayın yapan Gazedda Kıbrıs'ın şaka amaçlı yaptığı haberden sonra silindiği ileri sürüldü.

Gazedda Kıbrıs gemideki yazının silinmesini duyurduğu haberde, "Sırf eğlence olması amacıyla, Çıkarma Plajı’na kurulması planlanan Müze Gemi’nin üstündeki Ç128 yazısı ile ilgili haberin ardından, gemideki Ç128 ibaresinin silindiği ortaya çıktı" ifadeleri yer aldı.

Haberde, geminin üstündeki numaraya atıfta bulunularak, numaranın, "Kuzey Kıbrıslı yetkililerden Recep Tayyip Erdoğan’a bir mesaj olarak algılandığı" söylenmişti.