Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tutturmuşlar erken yaşta emeklilik, İskandinav ülkeleri bu sistem yüzünden battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler. Milletimin zararına olan bir şeye seçim kaybetsek de yokum” diyerek kapıyı kapatmıştı.

EYT YAKIN ZAMANDA AK PARTİ’NİN GÜNDEMİNDE OLMAYACAK

Tarafsız Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre; EYT konusu yakın zamanda gündeme gelmeyecek. Ancak AK Partili kurmaylar, “AK Parti’nin varlık amacı herkesin derdini çözmektir” diyerek kapıyı araladı.

“BAZI HAKLI TALEPLER KARŞILANABİLİR”

AK Parti’de sağlık hakları gibi bazı haklı taleplerin karşılanabileceği ifade ediliyor. AK Parti kulislerinde şu değerlendirme yapılıyor:

“Birkaç tane haklı olan talep var, bunlar belli bir zeminde daha sakin bir zamanda değerlendirilebilir, önümüzdeki 4 sene birçok toplumsal meseleyi çözebiliriz, EYT bunlardan bir tanesi.

EYT deyince yaşın düşmesi değil, yaşın düşmemesi lazım. Fakat bu geçiş döneminde bir mağduriyet var, EYT değil aslında bunun tam karşılığı. Adam erken işi bırakmış, emekli olmadan bırakmış, sağlıktan yararlanamıyor, bunu yapmak lazım, bu EYT değil, yaşı konuşmuyoruz, böyle bir niyetimiz yok. EYT’nin alt başlığı bunlar ama yaşın düşmesi değil.”