İBB Meclisi, Adalar'daki tescilli fayton plakalarının 300 bin TL bedelle İBB'ye geçmesini onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, önemli bir karara imza atarak uzun zamandır gündemde olan Adalar ilçesindeki fayton ve atlarla ilgili soruna çözüm getirdi. Ocak ayının ilk meclis toplantısında Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün teklifi üzerine ilgili komisyona gönderilen Adalar'da toplu taşımacılıkta kullanılan at ve araçlarıyla ilgili rapor bugün, İBB meclisinde gündeme geldi. İBB Meclisi Hukuk, Plan ve Bütçe, Tarım Orman Hayvancılık ve Su Ürünleri komisyonlarının ortak raporu olarak Meclise sunulan teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Rapora göre İBB, Adalar'da bulunan 277 tescilli fayton plakasının her birine 250 bin lira ödeyerek alacaktı. Meclis'te teklif görüşülürken tutarın plaka başına 300 bin liraya yükseltilmesi teklif edildi. 300 bin liralık teklif oy birliğiyle onaylandı.

Rapor, ayrıca atların adedinin 4.000 TL bedelle (fayton başına en fazla 6 at) Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından satın alınması ve ulaşım hizmetinin UKOME tarafından belirlenecek sayıdaki elektrikli araçla yapılmasını kapsıyor.

Oylamanın ardından Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül söz alarak İBB Meclisi’ne teşekkür etti.