Melih Bulu'nun ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olan Naci İnci'nin, 16 yıldır üniversitede caz dersi veren Seda Binbaşgil’in derslerini kapattığı belirtildi.

Akademisyenlerin rektör atamalarına yönelik protestoların 172'ncisi gerçekleşirken bugüne kadar Can Candan, Cemre Baytok ve Feyzi Erçin'in görevlerine son verilmişti.

Yönetimin yüz yüze eğitime hazırlanmak yerine 'güvenlik' tedbirlerini her geçen gün artırdığına dikkat çekilen akademisyenlerin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz 9 ay kampüs pandemi koşullarında eğitime yeniden açılmasına dair hiçbir ciddi hazırlık yapılmadan heba edilmiştir. Üniversitenin sınırlı kaynaklarını aynı anda sınıfta ve online ders yapılmasını sağlamak için değil, öğrenci ve öğretim üyelerinin gözetlenmesi ve denetlenmesi için kullandı.”

Açıklamada, yeni eğitim ve öğretim yılına başlanmak üzereyken atanmış yönetimin 16 yıldır okulda caz dersi veren Seda Binbaşgil’in derslerini kapattığı da duyuruldu. Bu duruma “Her biri deneyim ve birikimleriyle alanında itibar sahibi, sayılı isimlerden olan hocalarımızın, üniversitemizle ilişiklerinin kesilmesi hiçbir gerekçeyle kabul edilemez” sözleriyle tepki gösterildi.

'BU İSİMLER ÜNİVERSİTEMİZİN EN BÜYÜK ZENGİNLİKLERİNDEN OLMUŞTUR'

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Bu isimler ve dersler, üniversitemizin en büyük zenginliklerinden birisi olmuştur. 2 Ocak’tan beri, Boğaziçi Üniversitesinin tüm değerlerine saldıran bir yönetimin kültür ve sanat derslerine yönelen bu sistematik kıyımını kabul etmiyoruz.”

Yine okuldan uzaklaştırılan akademisyenlerin derslerinin başına dönmesi çağrısında bulunan akademisyenler “Üniversitemizdeki tüm birim, fakülte ve enstitülerin müdür ve koordinatörleri seçimle göreve gelmelidir. Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü müdürleri bir an önce görevine atanmalıdır” diyerek, atanmış rektör Naci İnci ve yönetimi ile bugüne kadar hukuksuzca kadrolaşmış tüm isimlerin istifasını istedi. (Karar)