TTB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun avukat sayısı fazla olan illerde birden fazla baro kurulmasının önünü açan yasal düzenlemeye karşı baroların yanında yer almaması tepki çekmişti. Aralık 2021’de yapılması beklenen TBB seçimlerinde, ülke genelindeki birçok baronun birleşerek Feyzioğlu’na aday çıkarması bekleniyor.

Feyzioğlu’na muhalif olan Ankara, İstanbul ve İzmir barolarının delege sayısı, çoklu baro düzenlemesiyle düşürüldü. Daha önce TBB'nin 477 delegesinden 138'i İstanbul, 53'ü Ankara, 30'u İzmir Barosu seçimlerinde belirleniyordu. Çoklu baro düzenlemesiyle İstanbul Barosu’nun delege sayısının 14’e, Ankara Barosu’nun delege sayısı 7’ye, İzmir Barosu’nun delege sayısı ise 5'e indirildi.

Baroların delege sayısı düşürülmüşken Feyzioğlu’nun ekibinde yer alan TBB Saymanı Sabri Erdal Güngör’ün, Ankara Barosu’ndaki kaydını 15 Eylül 2021’de sildirerek Bayburt Barosu’na taşıması ve buradan delege olması dikkat çekti. Ankara Barosu’nun TBB delegeleri, yaptığı yazılı açıklamada, duruma şöyle tepki gösterdi:

“TBB mevcut saymanı Sabri Erdal Güngör'ün, sadece delege olabilmek için mesleğini yıllardır ve halen icra ettiği Ankara Barosu’ndan Bayburt Barosu'na nakil olarak anılan barodan delege seçildiği, meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgileri dahilindedir. Meslek örgütlerimizin parçalanması çabasında aktif rol oynayan ve üye sayısı yüksek baroların delege sayılarını düşürmek suretiyle daimi koltuk sevdasını mevcut iktidarla birlikte kanunlaştıran Metin Feyzioğlu'nun bu çabası, hüzünlü olduğu gibi TBB Saymanı’nın içerisine düştüğü durum ise bir o kadar düşündürücüdür.

“MESLEKİ AHLAKTAN YOKSUN KİRLİ OYUN”

Binlerce meslektaşın gözü önünde gerçekleştirilmekten utanç duyulmayan bu mesleki ahlaktan yoksun kirli oyun, akıllara koltuk hırsı kadar aynı koltuğun kaybedilmesinden duyulan korkuyu da getirmektedir. Bizler, TBB Ankara Barosu Delegeleri olarak, meslektaşlarımızın gözleri önünde büyük bir cüretle gerçekleştirilen bu eylemi kınadığımızı, hırsa karışmış koltuk korkusuyla vücut verilen her türlü kirli siyasetle görev sürelerimizin sonuna kadar kararlılıkla mücadele edeceğimizi tüm kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."