Mardin’in Midyat ilçesi Dörtyol mevkisinde yatalak eşi ile 5 çocuğunun geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yapan bakan Süreyya E. isimli vatandaşın durumunun medyada yer almasından sonra Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz tarafından kaymakamlığa çağrılarak ayakkabı boyası hediye edildi. O anların kaymakamlığın sosyal medya hesaplarından yayınlanmasının ardından vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

KAYMAKAMLIKTAN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

Kaymakamlık medya hesaplarından yapılan paylaşımda “Helal lokma peşinde. Midyat Dörtyol’da ailesinin geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yaparak 5 çocuğuna bakmaya çalışan 36 yaşındaki  Süreyya E.’nin ihtiyaçları Kaymakamımız Ahmet SOLMAZ tarafından giderildikten sonra kendisine boya sandığı da hediye edildi” denildi.

“DALGA GEÇER GİBİ BOYA SANDIĞI VERMEK NEDİR?”

Midyat Kaymakamlığı tarafından yapılan paylaşıma tepki gösteren bir sosyal medya kullanıcısı, “Maaş bağlansaydı daha iyi olmaz mıydı? Kadın zorunluluktan yapıyor dalga geçer gibi boya sandığı vermek nedir? Maaş bağlamak yerine dalga geçer gibi boya sandığı vermek bir kaymakama yakışmayan bir hareket. İhtiyacı olmadığı halde bol keseden maaş verile insan varken gerçekten ihtiyacı olan bir anneye maaş bağlanmaması ayrı bir haksızlık. Umarım bu yanlışınızı düzeltirsiniz ve gerçek anlamda hizmeti ihtiyaç sahiplerine iletirsiniz” ifadelerini kullandı.