Gazeteci Barış Yarkadaş, 2022 bütçesi ile ilgili şunları yazdı: 

2022 bütçesi sahipsiz kaldı

"Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı bütçesini TBMM’ye sundu ama TBMM Genel Kurulu’na gelerek bütçesini anlatmadı. Bu bağlamda, 2022 bütçesi ortada kalmış ve “sahibinin savunmadığı bütçe” olarak tarihe geçmiştir.

ERDOĞAN GELMEDİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen bu garip yapıya göre, Erdoğan’ın hangi kaleme ne harcanacağını TBMM’de tek tek anlatması gerekirdi. Erdoğan bunu yapmak yerine Katar’a gitmeyi tercih etti. Erdoğan’ın yerine ise “atanmış” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuştu.

KENDİNCE HAKLI

Sanırım Erdoğan’ın yerinde olsam ben de aynısını yapardım. Zira; Erdoğan TBMM’ye gelip hangi bütçeyi anlatacaktı? Erdoğan, bütçeyi hazırlatıp TBMM’ye gönderdiğinde, bütçe 188 milyar dolardı. Bir dolar ise 9.29’du. Dolar şu an 13.70 bandında. Dolayısıyla, TBMM’ye 188 milyar dolar olarak gelen bütçe, şu an ortalama 150 milyar dolara düştü.

Bunun anlamı şu:

2022’nin bütçesi henüz oylanmadan kadük hale geldi. Her bir bakanlığın yapabileceği harcama, ortalama yüzde yirmi beş oranında azaldı.

Erdoğan tüm bunları bildiği için, TBMM’ye gelmek yerine, Katar’a gitmeyi tercih etti. Kadük bütçeyi savunmak ise ‘’atanmış’’ Oktay ile bütçeyi meclise geldiğinde gören AKP ve MHP’li vekillere kaldı."