Barış Yarkadaş, İran - Türkiye sınırında Gürbulak Sınır Kapısı'nda mahsur kalan Türk vatandaşlarının yardım çığlığını paylaştı.

İran’da koronavirüs nedeniyle ölümlerin artması sonucu Dilucu, Gürbulak, Esendere ve Kapıköysınır kapılarını kapatmıştı.

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Gürbulak Sınır Kapısı'nda bekleyen Türk vatandaşlarıyla yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından paylaşarak yetkililere seslendi.

Barış Yarkadaş'ın Gürbulak Sınır Kapısı'nda bekleyen Türklerle ilgili yetkililere çağrı yaptığı açıklamaları şöyle:

1- YETKİLİLERE DUYURU: Az önce telefonla arayan ve Gürbulak Sınır Kapısı'nda olduğunu söyleyen 7 Türk vatandaşı, seslerinin duyulmasını ve yetkililerin harekete geçmesini istiyor. 7 kişiyi temsilen konuşan ve İstanbul'da ikamet eden Şirali Bayat adlı yurttaşımız şunları anlattı:

2- "Dün İran'ın Tebriz kentinden karayoluyla Gürbulak Sınır Kapısı'na gece saat 01.30'da geldik. Biz yola çıkarken, kapının açık olduğu söylenmişti. Ancak Gürbulak'a varınca, kapının 00.00'da kapatıldığı söylendi. Yaklaşık 45 dakika iki ülkenin arasındaki koridorda bekledik.

3- Çünkü İran tarafı da kapıyı kapatmıştı. Bu yüzden ortada kaldık. 45 dakika sonra ise bir arkadaşımız Türk tarafındaki kulübenin kapısını açmayı başardı. Ancak görevliler gelerek hepimizi dışarı çıkardı. Biz itiraz edince, bir kulübe açıldı. Bugün 18.00'e kadar bir kulübede >>>

4- bekledik. Birçok yeri arayıp çözüm aradık. Ancak bir çözüm bulamadık. Ve nihayet bugün saat 18.00'de Türk doktor gelerek hepimizi muayene etti. En yüksek ateş, 35 civarında çıktı. Tehlike arz eden bir durumumuz yok. Ancak Türkiye kapısı kapalı olduğu için şu an aynı kulübede >

5- bekliyoruz. devam Biz Türkiye vatandaşıyız. Devletimizin bize sahip çıkmasını, kapının açılmasını istiyoruz. Sorun yaşayan sadece biz değiliz. Kum'dan Gürbulak'a gelmeye çalışan 70 Türk daha İran sınırındaki bir otelden çıkamıyor. Orada da öğrenciler var. Sesimizi duyun."

6- Bana telefonla ulaşan yurttaşlarımız, yaşadıkları sıkıntıyı videoya da çekerek yolladılar. Videoda da göreceğiniz üzere ciddi bir mağduriyet var. Yetkililerin yurttaşlarımızın sesini duyması ve harekete geçmesini bekliyoruz. Bir başka sorun ise TÜRKMENİSTAN'da yaşanıyor. >>>

7- Az önce mesaj yazan bir TIR şoförü, Türkmenistan'ın Lütfüabat Sınır Kapısı'nda 700 Türk aracının bulunduğunu, Türkmenistan kapıları kapattığı için ülkeye ne girebildiklerini ne de çıkabildiklerini söyledi. TIR şoförü olan yurttaşımız, Türk yetkililere durumu aktarmamı istedi.