Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre soğuk ve karlı günler etkisini azaltmadan devam edecek. Hafta başından beri etkili olan karlı hava dalgası, bugün ve yarın etkisini kısmen azaltacak olsa da cumartesiden itibaren kuvvetlenerek sürecek. İstanbul’da pazartesi günü hava sıcaklığı -5’e kadar düşecek, hemen hemen tüm şehirlerde kar görülecek.

KAR VE SAĞANAK BUGÜN DE ETKİLİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sinop, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, gece saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla çevreleri ile Manisa’nın güney kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; gece saatlerinden sonra Aydın’ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgar’ın Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/ sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.