Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullara verilen aranın uzatıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Bilim Kurulu olarak meselenin etraflıca tartışmasını yaptık. MEB olarak meseleye nasıl baktığımızı paylaşma fırsatımız oldu. Mesele dünya tarihinde ilk kez karşılaşılan bir problem. Biz MEB olarak meseleye pedagojik olarak bakıyoruz. Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlığı öncelikle ele alınması gereken durumlar.

MEB, uzaktan eğitime televizyon yoluyla başladı. Bu hafta bizim test haftamızdı. Önümüzdeki haftadan itibaren dolu dolu eğitimi yapmaya devam edeceğiz.

Telafinin ne zaman nasıl olacağı, bilim kurulumuzun önerileriyle doğrudan doğruya ilgili. Bütün bu çalışmalara baktığımızda eğitimde elbette kayıplar olacaktır, eksikler olacaktır. Ben bütün vatandaşlarımızın müsterih olmasını isterim. Çocuklarımızın her türlü eğitsel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda hazırız, bu yolculuğu yürüteceğiz. Gereğini yapacağımızdan hiçbir endişesi olmasın kimsenin.

Bu çerçevede bilim kurulunun da önerisiyle önümüzdeki evde eğitim sürecini bir müddet daha uzatma ihtiyacı doğdu ve 30 Nisan tarihi burada ortaklaşa kararla ortaya koyuldu.

30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması ve uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu. Bizim zaten bir hazırlığımız olduğu için gereken her türlü ihtiyacı karşılayacağız.

Öncelikle çocuklarımızın sağlığı bakımından anne babalarımızın dikkatli olduğunun farkındayım. Onların ruhsal sağlığı da çok önemli. Gereken her türlü tedbirin alınacağını ifade etmek isterim.