CHP'li Barış Yarkadaş, Malatya'da coronavirüsten dolayı yaşanan ölümlerin saklandığını söyledi. AKP'li Öznur Çalık, "İddia yalan" deyince, Yarkadaş iki ayrı cenazenin fotoğraflarını yayınladı.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Malatya'nın Tillo Köyü'nde CoronaVirüs yüzünden karantina uygulandığını yazdı. Yarkadaş, şüpheli hastaların İstanbul'dan geldiğini de sözlerine ekledi.

Yarkadaş, aynı twitte, kentte yan hastalığı da olan iki gencin vefat ettiğini, testlerinin ise pozitif çıktığını belirtti.

Bunun üzerine Yarkadaş'a cevap veren AKP Malatya Miletvekili Öznur Çalık, "CHP'li Yarkadaş yalan söylüyor. Köyümüzde karantina, kentimizde bahsedilen ölümler yok" cevabını verdi.

Gazeteci Barış Yarkadaş ise Öznur Çalık'a iki ayrı cenazeden çekilmiş fotoğraf ve video ile köye girişi engelleyen jandarmanın fotoğrafıyla yanıt verdi.

 

İşte Yarkadaş'ın verdiği cevaplar ile yayınladığı fotoğraflar ile video:

AKP'li bir milletvekili, "Malatya Kuluncak'taki Tillo Köyü'nde karantina yok" diyerek aklınca beni yalanlamaya çalışmış. Az önce Malatya İl Başkanımız Sn. Enver Kiraz ile konuştum. Kiraz, adı geçen köye girişin yasaklandığını bu fotoğraf ile belgeledi. Ayrıca köyün camisinden gün boyunca "Sokağa çıkmayın" anonsu yapıldığını muhtar da doğrulamış.

Muhtarın verdiği bilgiye göre, testleri pozitif / negatif çıkan bir karı koca da kent merkezine götürülerek tedavi altına alınmış. Hastanenin ismini sayın vekil gayet iyi biliyor.

Yine AKP'li Sn. vekil, 'yan hastalığı olan ve testleri pozitif çıkan iki ölüm' iddiasını da yalanlıyor. Merak ediyorum; acaba ölümlerin listesini sayın vekil mi tutuyor? O halde, aşağıdaki videoya ne diyor sayın vekil? Gerçeği söyleyin! Örneğin videosunu yayınladığım bu vefatı halka duyurdunuz mu?

Umarım, görüntüde yer alan tabutun üzerindeki "Malatya Büyükşehir Belediyesi" ibaresinin montaj olduğunu iddia etmezsiniz! Kentte hizmet veren sağlık çalışanları gerçeği yakından biliyor. Sayın vekil, polemiğe girmek yerine, kentinize sağlık malzemesi götürmeyi deneyin...

İKİ SAAT SONRA BAŞKA BİR FOTOĞRAF

Yarkadaş, iki saat sonra ise başka bir cenazede çekilmiş bir fotoğraf daha yayınladı. CoronaVirüs hastası olan bir kişinin cenaze töreninde çekilen fotoğraf için de şunları yazdı ve Çalık'a şöyle seslendi:

"Evet sayın AKP'li vekil; iki saattir videoya ilişkin bir açıklama yapmanı bekledim; sustun... O halde halktan sakladığınız ölümlere ait bir başka fotoğraf daha yayınlıyorum. Aracın üzerinde Malatya Belediyesi yazıyor. Evet şimdi konuşun bakalım; kim yalan söylüyor? Bekliyorum!"