Eski YSK Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası 21 Eylül'e ertelendi. Ertelenen davanın ardından Canan Kaftancıoğlu bir konuşma yaptı.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise şunları söyledi:

“Adalete susamış 84 milyona adaleti getireceğiz. Mahkemelerin boş yere işgal edildiği, siyasetçilerin ‘yargılandığı’, ‘cezalandırıldığı’ süreçlerde bir araya geliyoruz. Benim bugün CHP’lilerden bir istirhamım var. Bizi cezalarla oyalayarak çalıştırmamaya çalışıyorlar.

Kendi gündemlerini oluşturup vatandaşların derdini gündeme getirmemeye çalışıyorlar. Akıllılar ya… Ben ne demiştim; onların hırsı, öfkesi varsa bizlerin aklı var, ahlakı var demiştim. Bugün burada bulunan İstanbul’daki tüm CHP’lilerden bir isteğim var. Yarın SaBıKa Holding çalışmamızla ilgili davamız var.

Yarın biz milletvekilleriyle birlikte o davaya gideceğiz, yarın tüm örgütümüz İstanbul’daki tüm ilçelere gidip ekonomiden, adaletten bahsedip komşularıyla hemhal olacak. Öbek çalışmasını internete girdiğimde görmek istiyorum.”