Birgün'ün haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, son günlerde “Kral çıplak demenin zamandır” şeklindeki sözleri nedeniyle AKP’lilerin sert ifadelerle yüklendiği eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ı hedef aldığı tweetinde baltayı taşa vurdu.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 13 yıl önce ‘Kozmik Oda’da yapılan aramayı eleştiren Bulut, şunları kaydetti:

“Kozmik Oda’ya girilmesin diye yazım var arşivde duruyor!! Kozmik Oda’ya girilmesin diye yazdım adeta yalvardım!! Bu giriş sonrası kaç kahramanımız deşifre oldu ve şehit edildi! Buna sebep olanlar hala nasıl onur timsali gibi konuşuyor!! TC’nin hesabı kimsede kalmayacak!”

Bulut, ucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dokunan 22 Haziran saat 00.57'de yaptığı bu paylaşımı, kısa bir süre sonra sildi. Bulut, konuyla ilgili ise başka bir açıklama yapmadı.

Kamuoyunda ‘Kozmik Oda’ olarak bilinen Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda 26 Aralık 2009’da AKP iktidarının daha sonra Fethullahçı yapıya mensup olduğunu ‘öğrendiği’ 5 savcı tarafından arama gerçekleştirilmişti.

‘Kozmik Oda’daki arama talimatını, şimdi FETÖ davasından cezaevinde olan eski savcı Mustafa Bilgili vermişti.

İlk gün arama yapılmasına izin verilmemesinin ardından dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Başbakan Erdoğan ile görüşerek, ‘devlet sırlarının ifşa olacağı’ gerekçesiyle arama kararından vazgeçilmesini istemişti.

Ancak Erdoğan'ın bu talebe karşı çıkmış ve ‘Kozmik Oda’da arama başlatılmıştı.

O dönemde 'muhalif' olan ve ulusalcı görüşleriyle bilinen Yiğit Bulut, AKP'yi eleştiren köşe yazıları kaleme alıyordu. 2013'te saf değiştiren Bulut, Başbakanlık Başdanışmanlığı'na atanmıştı.