İSTANBUL (AA) - Garip edebiyat akımı şair, sanatçı ve eleştirmenlerinden oluşan bir grup entelektüelin dünyasını sahneye taşıyan "Güzel Son" oyununun galası yapıldı.

Işıl Kasapoğlu'nun 30 yıl önce tasarladığı "İstanbul Mon Amour" projesinin parçası olan oyun, Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu'nda sahnelendi.

Oyunun yazarı Hakan Tabakan gala öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunun İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında hazırlandığını, festivalde ilgi gördüğünü ve tekrar gösterilmesinin talep edildiğini söyledi.

Güzel Son oyununun Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu'nda gösterilmeye devam edecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Tabakan, şunları kaydetti:

"Oyuncularımız da edebi karakterlerimize çok uyum sağlamış. Şairlerin, yazarların en güzel yıllarını aldık oyunumuza. Şairler ölür, şiirler yaşar. Teselli edici bir söz değil bu. Hayatları olan bu insanları şimdi sadece eserleri ile biliyoruz ama onların kaygıları, hüzünleri, sevinçleri ve güzel günleri de vardı. Kimisi uzun yaşadı, kimisi 35'ini ancak gördü fakat hepsi erken öldü. Peki hala yaşıyor olsaydı Orhan, Melih, Nurullah, Sait, Suat, Şefik ve hepsi Lambo'nun meyhanesinde bir akşam buluşsalardı, biz de orada olsaydık. Özellikle edebiyatseverlerin oyunumuzu beğeneceğini düşünüyorum."

Rejisi Volkan M. Sarıöz'e ait olan "Güzel Son" oyununda Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday, Nurullah Ataç, Sait Faik Abasıyanık, Suat Derviş ve Halim Şefik Güzelson gibi karakterlerin dünyasından İstanbul anlatılıyor.

Ahmet Kaynak, Mehmet Konu, Mertcan Ertürk, Metin Alpargun, Muhammed Türkoğlu, Onur Şenol, Selen Şenay'ın rol aldığı oyununun dekor ve kostüm tasarımını Başak Özdoğan, müziklerini Fırat İkisivri, ışık tasarımını ise Cem Yılmazer üstleniyor.

"Güzel Son" 14 ve 25 Ocak'ta Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu'nda tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.