Uzaydan görüntülerin yer aldığı ilk uzun metrajlı "The Challenge" filminin önümüzdeki ay vizyona girmesi planlanıyor.

Uzayda çekilmesi nedeniyle sinemaseverlerin merakla beklediği "The Challenge" (Вызов) filminden görüntüler geldi. Yönetmenliğini Rus Klim Shipenko'nun yaptığı film, Ukrayna savaşından önce Rusya’da çekildi. "The Challenge" filminin en dikkat çeken yanı, filmin bir bölümünün uzayda çekilmiş olması. İlk kez sinema tutkunlarının karşısına çıkan fragmanıyla da dikkat çeken film, Rusya’nın yeni uzay filmi olarak sinema dünyasındaki yerini almaya hazırlanıyor.

GERÇEK BİR KOZMONOT OYNUYOR

Film, cerrah Zhenya'nın Uzay İstasyonu’nu ziyaret etmesini ve Dünya’ya dönemediği için uzayda hapsolmuş hasta bir kozmonotun hayatını kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu alıyor.

 Filmde cerrah Zhenya’yı, Rus oyuncu Yulia Peresild canlandırıyor. Hasta rolünü ise gerçek hayatta kozmonot olan Oleg Novitskiy canlandırıyor. Ayrıca filmde Milos Bikovich, Vladimir Mashkov, Anton Shkaplerov, Pyotr Dubrov, Elena Valyushkina, Varvara Volodina, Andrey Shchepochkin ve Alexander Baluev rol alıyor.

ÇEKİMLER RUSYA'DA TAMAMLANDI

Yellow, Black and White stüdyosu ve Rusya’nın uzay ajansı Roscomos ile birlikte devlet kontrolündeki bir TV kanalı olan Channel One Russia tarafından üretilen filmin yapımcıları "The Challenge"ın büyük bütçeli bir yapım olduğunu ve çekimlerin Rusya’da tamamlandığını belirtti. Nisan ayında Rusya’da gösterime girecek filmin başka bir yerde beyazperdeye yansıyıp yansımayacağı henüz açıklanmadı.

 İlk kez 2020 yılının sonlarında açıklanan ve 2021 yılının Ekim ayında çekimleri tamamlanan The Challenge, 30 saatlik görüntü kayıtları ile çekimleri tamamlandığında bir kez daha gündeme gelmişti.