İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Soprano Esra Abacioğlu Akcan ve Devlet Opera ve Balesi Baş Korrepetitör Fügen Yiğitgil uzun süre üzerinde çalıştıkları, Türk Beşlerinin son temsilcisi Kompozitör Necil Kazım Akses'in 8 şarkısını kaydını İTÜ MIAM Stüdyosunda gerçekleştirdiler.

Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk kuşak bestecilerden Necil Kazım Akses'in besteleri usta Soprano Esra Abacioğlu Akcan tarafından profesyonel anlamda ilk defa yorumlandı.

Bestekar Akses, Cahit Külebi, Oktay Rıfat gibi farkli üsluptaki şairlerden seçtiği şiirleri kendi musiki üslubuyla besteler ve bu eserlere "poem" adını verir. "Müzikli şiir" olarak da tanımlanan poemler şimdi Esra Abacioğlu Akcan'in sesinde can buluyor.

Kaydı tamamlanan ilk eserler ise, Akses'in 1964 tarihli "Portreler i-piyano için 6 poem" adlı eser albümünden, Orhan Veli Kanık'in "Anlatamıyorum" ve Melih Cevdet Anday'in "Alaturka" şarkıları oldu.

Bu 8 eseri yeniden yorumlayan sanatçının, prodüksiyon çalışması Ak Müzik tarafından yapılan albüm kaydı, Türkiye ve tüm dünyada popüler dijital müzik platformlarında sanatseverlerle buluştu.

Soprano Esra Abacioğlu Akcan 27 Nisan tarihinde de Antaşya Muratpaşa'da müzikseverler ile buluşacak.