CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun "Gelişmekte Olan Demokrasilerde Siyasi Partiler ve Parti Stratejileri" kitabı Tekin Yayınevi'nden satışa çıktı.

Kitabın tanıtım bülteninde şu ifadelere yer verildi:

"Gelişmekte olan bir ülkenin sosyoekonomik koşulları

seçmenlerin tercihlerini belirleyebilir. Dar gelirli seçmenler,

destek alacağı seçmen kitlesine ayrıcalıklı hizmet veren klientalist partilere oy verme eğilimde olabilirler. Çünkü ekonomik koşulları nedeniyle parti politikalarının gerçekleşmesini bekleyecek zamanları yoktur; elde etmesi daha

kolay olduğu için yardımları kabul ve hatta talep ederler.

Kişisel ihtiyaçlarının karşılanması karşılığında bunu sağlayan partiye oy verme davranışı gösteren seçmenle bir alışveriş ilişkisi içinde bulunan partilerle, ülke çıkarlarını öne alan siyasi partilerin geliştirdikleri stratejiler de seçmenlerin sosyoekonomik durumlarına göre değişiklik gösterebilir.

Kerem Kılıçdaroğlu, Gelişmekte Olan Demokrasilerde Siyasi Partiler ve Parti Stratejileri’nde, seçmen davranışlarının parti stratejileri, parti programlarının farklı seçmen grupları üzerindeki etkilerini inceliyor, elde ettiği verileri alan çalışmasıyla bütünleştirerek kapsamlı bir araştırmaya imza atıyor."

KEREM KILIÇDAROĞLU KİMDİR?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu; Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nden mezun oldu. ODTÜ Uluslararası İlişkiler'de master yaptı. Güney Kore'de siyaset bilimi alanında doktora yaptı. Doktorasını Siyasette Kayırmacılık üzerine Kore Üniversitesi’nde Kore Cumhuriyeti’nin bursuyla tamamladı. Doktorasını tamamladıktan sonra Ankara’ya döndü. ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Asya Çalışmaları alanında yüksek lisans öğrencilerine part-time ders vermeye başladı. Müziğe düşkünlüğüyle biliniyor. Güney Kore'ye gitmeden önce Sert Sessiz Rock Grubu'nun bateristliğini yapıyordu. 15 Eylül 2017 tarihinde Sivas’ta askerlik görevine başladı. 6 aylık askerlik görevini Temeltepe Askeri Kışlası'nda kısa dönem asker olarak tamamladı.