Diren İnaç ve Gülseven Medar’in "Mah Cemalin Suya Benzer teklisi" Z Müzik etiketi ile dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Tüm dijital platformlarda dinlenebilen Mah Cemalin Suya Benzer’de kopuz, divan bağlama, klasik ve perdesiz gitar Doğu Ekin Değerli tarafından icra edildi.

Bas gitarda, Levent Canen, perküsyonda Ömer Avcı yer aldı. Şarkının arajnesini Doğu Ekin Değerli ile Levent Canen yaptı. Mix ve mastering ise yine Levent Canen tarafından yapıldı.

İkinci albümü için çalışmalarını sürdüren Diren İnaç, çocukluğundan bu yana türkü dinleyen ve söyleyen bir müzisyen. Mah Cemalin Suya Benzer’in bestecisi Nebi ile bundan 5 yıl çalışma fırsatı bulduğunu belirten Diren İnaç, “Türküler insanları birbirine bağlıyor. Buradan doğan samimiyetle pandeminin ilk zamanlarında Nebi’yi arayıp ‘Ben türkü istiyorum’ dedim. O da sağ olsun bana kendisine ait olan 2 türküyü verdi. O an türkü aslında tırnak için de kendisine ait olmaktan çıktı. İşte bu yüzden türküleri söylemeyi çok seviyorum. Mah Cemalin Suya benzer benim için güçlü bir aşkın ifadesi. Bedri Rahmi 'Ne zaman bir köy türküsü dinlesem şairliğimden utanırım’ demiş, benimkisi de böyle bir şey” dedi.