Müzik dünyasının en iyi bas gitaristlerinden biri olarak bilinen İsmail Soyberk’in ölümünün ardından Sıla, Tarkan, Fettah Can ve İskender Paydaş gibi isimler sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla üzüntülerini dile getirdi.

İSMAİL SOYBERK KİMDİR?

1954'te İstanbul’da doğan İsmail Soyberk, 1977’de müzikle tanıştı. Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan İsmail Soyberk, 1982’den beri stüdyo müzisyenliği yaptı.

Joan Baez, Sezen Aksu, Erkan Oğur, Aziza Mustafa Zadeh, Eşref Ziya, Hasan Cihat Örter ve daha birçok sanatçıyla Türkiye ve dünya turneleri yapan İsmail Soyberk, 1978’de Edip Akbayram ve Dostlar Orkestrası'nın kurucuları arasında yer aldı.

2006’da syntesizer'da Mert Topel, gitarda Barış Bölükbaşı ve davulda Bülent Ay'dan oluşan kendi müzik grubu Fenomen ile aynı ismi taşıyan ilk albümünü çıkaran İsmail Soyberk, 1973-1974 senelerinde İlhan Sami Özulu (Viola-Gitar), İhsan Seyfi Özulu (Keman-Gitar), Hüseyin Haklı (Akustik Gitar-Flüt) ve Rahmi Akgün’ün (Davul) yer aldığı EVRİM 5 adındaki grupta Bass Gitarist olarak sanatını icra etti.

Ortaokul ve liseden sınıf arkadaşı olan İlhan Sami Özulu’yla beraber kurduüu Grup Evrim'de 1978-1990 yıllarında bas gitar çalan ve şarkı söyleyen İsmail Soyberk, 80'li ve 90'lı senelerde binlerce albümde stüdyo basçılığı yaptı.

İsmail Soyberk, 2000'li senelerde müzik camiasının krize girmesiyle birlikte önemli ölçüde piyasa albümlerinden uzaklaştı.

 İSMAİL SOYBERK NEDEN ÖLDÜ?

İsmail Soyberk'in ölüm sebebine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

İSMAİL SOYBERK İÇİN ÜNLÜLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Megastar Tarkan, birçok albümünde ve konserlerinde beraber çalıştığı büyük müzisyen İsmail Soyberk’in vefatının kendisini çok üzdüğünü belirterek, kendisini bir üstad, bir ağabey olarak gördüğünü ifade etti. Tarkan, İsmail Soyberk için Allah’tan rahmet dilerken, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Çok kıymetli müzisyenlerden İsmail Soyberk’i ölüm haberini üzüntü içerisinde aldığını ifade eden şarkıcı Sıla da ailesine sabır diledi.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, da İsmail Soyberk için taziye mesajı paylaşırken, ‘Her zaman kulaklarımızda kalbimizde yaşayacak’ notunu düştü.

Reyhan Karaca, ‘Tüm müzik camiasının başı sağ olsun’ dedi.

İskender Paydaş da, "Türk pop müzik tarihinin dünya çapında müzisyenlerinden birini İsmaiL Soyberk'i kaybetmişiz. 10'lu yaşlarımda Edip Akbayram ile tanıyıp hayran olduğum, sonrasında uzun yıllar birlikte çalışma fırsatı bulduğum gerçek müzisyen ve harika insan. Mekanın Cennet olsun" mesajını yayınladı.

Fettah Can ise, "İsmail abi gerçek bir beyefendi ve yeri dolmayacak bir müzisyendi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.