Edremit Belediyesi  işbirliği ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, TRT ve Halk müziği sanatçılarından oluşan yaklaşık   25 kişilik Turkısh Brass Ensemble Orkestrası ile 3 Kasım 2019 Pazar günü Mehmetalan Köyü’nde konser verecek.

KÖYDE SENFONİK KONSER

Milli kültürümüzün ve kimliğimizin vazgeçilmez  temel unsurlarından biri olan güzel sanatların halkımızın ayağına götürülmesi tanıtılıp sevdirilmesi amacı ile sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Edremit Belediyesi işbirliği ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, TRT ve Halk müziği sanatçılarından oluşan yaklaşık   25 kişilik Turkısh Brass Ensemble Orkestrası ile 3 Kasım 2019 Pazar günü saat 19.30’da Edremit’in Mehmetalan Köyü’nde “Köyde Senfonik Konser” konseptinde halka açık ve ücretsiz bir konser  olarak gerçekleştirecek.

Genel Sanat Yönetmenliğini İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı  Kenan Gökaya’nın, Sanat Koordinatörlüğünü Hikmet Çokağır’ın yapacağı, Solist olarak Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solist Sanatçısı Derya Derin’in ve İzmir Devlet Opera ve Balesinden  Tenor Burak Dabakoğlu’nun katılacağı,  şiirlerin İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ tarafından seslendirilecek konser Mehmetalan Köyü köy meydanında çevre köy halklarının da katılımı ile gerçekleştirilecek.

KONSER GAZ LAMBASI IŞIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

TRAKTÖR RÖMORKLARI PODYUM OLARAK KULLANILACAK

Turkısh Brass Ensemble Orkestrası’nın güzel sanatlar eğitimini mümkün olan her türlü araç, gereç, yol ve yöntem ile okul öncesi, okul sırası ve okul sonrası her yaştaki insanımıza çok çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri ile ulaşılarak güzel sanatların tanıtılması halkımızın sanatsal duyarlılıklarının eğitilip geliştirilmesi beğeni düzeylerinin ve estetik duygularının yükseltilmesi amacı ile gerçekleştireceği konserde nostaljik olarak gaz lambası ışığı kullanılırken ayrıca traktör römorkları da podyum olarak kullanılacak.

KONSERDE AŞIK VEYSEL DE VAR, MOZART DA VAR

Konser programında  Mozart  Küçük Bir Gece Müziği, Türk Marşı, Çaykovski Napoliten Dans ve Swan Lake (Kuğuların Dansı),Arr. Jeon Hun Classical Medley, Arr. Arda İnellioğlu Espana Cani, M.Rodriguez La Cumparsita, İsmail Dede Efendi  Yine Bir Gülnihal ,Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım G.Verdi La Donna mobile, O Sole Mio, Secaattin Tanyerli İlk Türk Tangosu Sevdim Bir Genç Kadını, Teodora Cottrau Santa Lucia,  Kerimoğlu ve Harmandalı Zeybeği, Necdet Noyutürk Papatya Gibisin Beyaz ve İnce vb.

KÖYDE BALE VE ZEYBEK

Konserde Klasik Müzikten, Operadan, Türk Halk Müziğinden, Türk Sanat Müziğinden, Şiir sanatından, Halk Danslarından örnekler sunulurken, ilk kez köy meydanında İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden Balerin ve Balet orkestranın seslendireceği Valsler eşliğinde köyde bale sanatına ilişkin örnekler vererek, dans edecekler, Ayrıca Kerimoğlu ve Harmandalı Zeybeği’nde, Zeybek Selim Özyol yer alacak.

KÖY ÇOCUKLARINA ENTRÜMANLAR TANITILACAK

Turkısh Brass Ensemble Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya’nın yönetiminde gerçekleştirilecek etkinlikte Genel Sanat Yönetmeni tarafından köydeki çocuklara enstrümanlar teker teker tanıtılırken, onlara çocuk şarkılarından örnekler seslendirilecek.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan: Belediyeciliğin temel görevlerinin yanında kültür ve sanat faaliyetlerini halkımızla buluşturmayı önemli görevlerimizden birisi olarak görüyoruz. Bu anlayış doğrultusunda Mehmetalan’da İzmir Senfoni Orkestramızın katılımı ile güzel bir konser gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı konsere davet ediyorum. Bizlerle olacak olan sanatçılarımıza teşekkür sunuyorum” dedi.

İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ Konserde önemli Türk Şairlerinden  ‘’Attilla İlhan’ın Ben Sana Mecburum, Can Yücel’in Herşey Sende Gizli, A.Muhip Dıranaz’ın Fahriye Abla, Nazım Hikmet’in Karıma Mektup, Cahit Sıtkı Tarancı’nın 35 Yaş, Cahit Külebi’nin Hikaye, Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun Sitem’’  adlı şiirleri seslendirecek.

Turkısh  Brass  Ensemble  Orkestrası  Genel  Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya: ‘’Kültür ve sanatın yaşamsal öneminin ve bu alandaki görev ve sorumluluklarımın bilincinde olarak kültür ve sanatın halkımızın ayağına götürülmesi her yere ve her kesime tanıtıp sevdirilmesi amacı ile projelendirdiğim köy konserlerinden birini daha çocuklarımızın ve halkımızın hizmetine sunmak mutlulukların en güzeli’’ dedi.

Mehmetalan Köyü Muhtarı Nergis Aldemir: ‘’Mehmetalan köyümüzün böylesine önemli bir sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapması bizleri gururlandırıyor. Ev sahibi olarak Edremit Belediye Başkanlığımıza,  köyümüzü onurlandıran tüm Senfoni Orkestrası  Sanatçılarına, Opera Sanatçılarına, Türk Müziği Sanatçılarına, Bale  ve Zeybek Sanatçılarına,  Solistlerimize,  İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanımıza ve Şefimize teşekkür ederken, çevre köy halkımızı ve tüm Mehmetalan Köy yaşayanlarımızı, çocuklarımızı  bu sanatsal şölenimize davet ediyorum. Köyümüzü bir sanat köyü yapma gayretlerimizi sürdüreceğiz’’ dedi.