Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş ve Dilek İmamoğlu, Selahattin Demirtaş'ın yazdığı öykü kitabı "Devran"ın okuma tiyatrosunu izledi.

Sanatçı Jülide Kural ve Ömer Şahin, HDP’nin önceki dönem eş genel başkanı olan ve Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabındaki öykülerini okuma tiyatrosu olarak sahneye taşıdı. Oyun, bu akşam İstanbul’da, Kenter Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve sanatçı Kadir İnanır da oyunu izledi. 

Tiyatro gösteriminden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Başak Demirtaş, “Dayanışma her anlamda umut veriyor, güç veriyor, moral veriyor. Bu tür zamanlar da aynı şekilde keyif veriyor. O yüzden böyle bir günde böyle bir ortamda yeniden bir araya geldiğimiz için çok mutluyum” dedi.

Dilek İmamoğlu da tiyatro oyununu merak ettiğini belirterek, “Sanırım güzel bir oyun sergilenecek. Onu izlemeye geldik. İnşallah güzel olacak” diye konuştu. Gazetecilerin, “Benzer bir görüşme yeniden olur mu?” sorusuna yanıt veren Selvi Kılıçdaroğlu ise, görüşmenin mümkün olabileceğini söyledi.

‘EMEĞİNİZE SAĞLIK’

Açıklamaların ardından salona giren Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Demirtaş alkışlarla salona girdi. Tiyatro gösterimi ilk olarak Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından alıntılarla başladı.

HDP’liler alkışlarla Selahattin Demirtaş’ın sesini dinledi. Demirtaş’ın konuşmasının ardından tiyatro gösterimi başladı.

1 saat 5 dakika süren gösterimin ardından “çav bella” şarkısı seslendirildi. İzleyiciler ise alkışlarla eşlik etti.

Daha sonra kürsüye çıkarak izleyicileri selamlayan Başak Demirtaş, duygulandığını belirterek “Gösterim harikaydı. Çok hüzünlüydü. Çok güzel bir gösteriydi. Dayanışma; umut, moral, güç verir. Tiyatroyla, sanatla olunca çok değişik duygular yaşattı. Emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Buraya gelenlere de çok teşekkür ediyorum.

Gelecek güzel günlerde umudu büyütmeye vesile oldunuz. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından salondakilere sürprizi olduğunu söyleyen Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın konuşma kaydını seyircilere dinletti. Salondaki izleyicilere seslenen Selahattin Demirtaş, “Salonda bulunan bulunmayan herkese çok teşekkür ediyor, selamlar söylüyorum. Emek veren herkesin eline emeğine sağlık” dedi.